Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Aralık '16

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Çık çık cin cin çık!

Çık çık cin cin çık!
 

Çekimi 84 yılında yapılmış, başrollerini Kemal Sunal ve Perihan Savaş'ın paylaşmış olduğu ve yönetmenliği Kartal Tibet tarafından gerçekleştirilmiş olan ve benim de çok az bir karede rol aldığım 'Sosyete Şaban' filmin bir sahnesinde Kemal Sunal, Perihan Savaş'ın onur kırıcı ve aşağılayıcı sözlerine dayanamayıp bunalıma giriyor yemeden içmeden kesiliyor.

Köy halkının kararıyla cin çarptığına inanılan Kemal Sunal'a Köyün imamı tarafından cin çıkarılmaya çalışılan bir sahnede; "çık çık cin cin çık çık!, çık çık cin cin çık çık!" sahtekarlığına ve üfürükçülüğüne isyan eden Sunal her zamanki yöntemiyle imamı iyice pataklar ve çözüm için kendisini eğitim ve kültür bağlamında geliştirmeye karar verir, Paris'e yolculuk başlar ve film devam eder..

Aha da size İstanbul'da ilk ve tek "Manevi Şifa Merkezi"!..

'Büyü Bozma ve Cin Hastanesi'!..

Resmi vergisini veriyor. Bir çok hocası, uzmanı, çalışanı var ve profesyonel hizmet verildiği iddia ediliyor.

Gazetecilerin "burada sistem nasıl işliyor?" sorusuna söz konusu Şifa Merkezi yetkilileri şöyle cevap veriyorlar; 'Deneyimli hocamız var. Onun da cin'leri var. Ama Müslüman cinl'er mevcüt. O size büyü ya da cin var mı diye bakıyor. Bu işle için 100 lira ödüyorsunuz. Tedavi için 400 lira alıyoruz'..

Haberlere konu olan bu Şifa Merkezi, Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından denetlendiği ve bir sorunun olmadığını açıklamışlar.

Doğru!

Adam vergi levhasını asmış Manevi Şifa Merkezi duvarına..

Manevi ameliyat yapıldığı söyleniyor yetkililer tarafından ve kan yok neşter yok diye de ekliyorlar. 'Müslüman olan biri bunu anlar' diye de altını çiziyorlar.

Tabipler Odası, tamamen bilim dışı uygulamanın yapıldığı merkez olarak tanımlıyor.

E kararı siz verin sevgili okurlarım..

Bilim mi?

Hurafe mi?

Bakın Anadolu'ya, hatta son yıllarda büyük bir köy haline gelmiş olan İstanbul'un ucra köşelerine bakın, büyü ve cin metotlarına uyularak ne aileler ne yuvalar yıkıldığını görürsünüz.

Ebeveyn'lerin dayatması sonucunda büyü yöntemleri ile gerçekleşmiş olan evlilikleri ve sonrasında yaşanan travmaları ve aileleri darmadağın hale getiren yıkıntıları çöküntüleri ve künfeyekün olduklarını görürsünüz. Geçmişteki tüm güzel değerlerin ve duyguların sıfırlanmış olduğunu görürsünüz. Kırılmış yürekleri görürsünüz bir daha asla hiç bir gücün birleştiremeyeceği yürek kırıntılarını..

 

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..