Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Aralık '17

 
Kategori
TV Programları
 

Çukur Dizisinin Ağlatan Anları

Çukur Dizisinin Ağlatan Anları
 

Gökhan Horzum’un kaleminden izlediğimiz psikolojik analizler Çukur dizisini diğerlerinden birkaç adım önde tutuyor.

Dizide öyle bir karakter var ki herkesin nefret ettiği, bir taraftan da acıyıp, gönlüne aldığı bu karakter Vartolu karakteridir. Vartolu aslından Çukur’un ta dibinden günümüze gelmiş kimliği ile gerçekte aramızda yaşıyor. Böyle dışı sert içi acılı, acımasız ama yaralı o kadar çok karakter toplumun içinde yer alıyor ki Vartolu’yu tanıdıkça biraz da olsa o karakterleri anlıyoruz.

Vartolu kötü adam ama içi…

Erkan Kolçak Köstendil’in canlandırdığı Vartolu kötü bir adam. Karakter olarak kötülüğünü büyük bir sinsilik ve sır perdesinin arkasında, yüzünde iyilik maskesi ile bizlere sunuyor. Ama Vartolu’nun anacığı Mihriban’a olan bağlılığı, Saadet’ e olan aşkı hepimizi en ince yerimizden vurdu. Mihriban’ın hakkını kendi elleri ile almaya and içmiş bu kötü adamın anasına olan bağlılığını 9.bölümde iyice gözler önüne serecek olan dizi Vartolu taraftarlarını ayağa kaldıracak güçte.

Vartolu sen kimsin?

İşte bu sorunun karşılığında verilecek cevap ekranda en vurucu cümlelerle, gözü yaşlı Vartolu’nun ağzından bizleri kendi gönlündeki çukura çekmek üzere geliyor. Ellerinde çiçekler, gözlerinde yaşlar, dilinde anacığı ile Vartolu yandaş bulmaya ekrana geliyor.

Bu sahnenin fragmanı bile pek çok izleyicinin şimdiden gönlünü çeldi, Vartolu bugünden sonra seyircinin gözünde aynı Vartolu olmayacak. “Sen yokken çok eziyet ettiler anacığım bana!” cümlesi bile bir yaralı yüreğin nasıl da kötülükler prensi olduğunun kitabını yazdıracak cinsten derin, hüzünlü bir öykü ile karşımızda. Lütfen ders niteliğinde izleyin!

Bir çocuk doğuştan kötü değildir, kötülüğü öğreten, öğütleyen, aşılayan bizleriz. Doğru yol için elinden tutmadığımız minik kalpler karşımıza biçim değiştirip, oturduğu tahtından kötülük yönetmeye gelir karşımıza. Tutun o öksüz-yetim kalplerin elinden ki dünya değişsin!

Hayatta elinizden tutanlar çok olsun dileği ile…

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6

https://www.facebook.com/eceeryazilari

https://www.facebook.com/dizisin

https://www.facebook.com/EceERFanClub

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..