Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ekim '17

 
Kategori
Magazin
 

Cumbul Meltem'in Bu "Artistliği" Ne Anlama Geliyor?

Cumbul Meltem'in Bu "Artistliği" Ne Anlama Geliyor?
 

Adana film festivali'nde sunuculuk yapan artist Meltem Cumbul, ödül alan Yönetmen Semih Kaplanoğlu'na elini uzatmayarak ne yapmaya çalıştı?

Cumbul, elini vermemekle de kalmıyor, bir de o artist tavrıyla burnunu kıvırıp yüzünü dönüyor...

Bu manzara neyi anlatıyor?

Aslında, Türk halkının, kendisine tepeden bile baksa, bu artist makulesi şahsiyetlere her zaman değer vermesinin bir sonucudur bu Cumbul görüntüsü...

Dahası, bu arsızlık sadece bizim ülkemizde vardır... Belki, bizim gibi aydınını, artistini Batı'nın kafeslediği başka bazı İslam ülkelerinde de görülebilir.

Bu tür'ün özelliği, temel olarak, kendini yaşadığı ülkenin değerlerinden, geleneğinden, inanç ve kültüründen üstte ve uzak görmesidir.

Bunlar sanatın hangi alınında iş yapıyor olursa olsun, temel olarak, yaşadıkları ülkeye: Bunlar ne tuhaf insanlar, bu ülke ne garip bir ülke... nazarıyla bakarlar.

Daha iki göbek öncesi nineleri de başörtülüdür ama bunlar sanki yedi göbekten Avrupalıymış edasında, başörtüsüne burun kıvırırlar... Aynı şekilde dindar ve yerli tüm insanları tezyif etmeye çalışırlar.

Bunu bir marifetmiş gibi yaparları üstelik... Bunların, kerameti kendinden menkul sanatçılıkları halkın değerlerini hazmedemez, onlarla uyuşmaz... Ama iki yüzlü bir halkçılık da yaparlar yerine göre...

Bizim insanımız gerçekten çok saf ve iyi niyetlidir... Başka ülkelerde-özellikle Batıda- olsa, bunlar gibileri anında yokluğa mahkum ederler... Oysa, biz, bizi küçümseyen bu "tür"e yine de değer veririz, filmlerini izler, kitaplarını alır para kazandırırız!!

Şu Cumbul'un yaptığına bir bakın: Kendisi de bir sinema "sanatçısı" olan Cumbul hanfendi, yine bir sinema yönetmeni olan Semih Kaplanoğlu'nu tahkir etmek için sahne alıyor!!

Bununla, belki siyasi iktidar başta olmak üzere, tüm muhafazakar ve milli kimlikli insanları küçümseyerek, bir yerlere mesaj yolluyor... Yaptığı şeyi savunurken de özrü kabahatinden büyük laflar ediyor Cumbul:

"Eşitler arası bir selamlaşma ve yakınlaşma ritüeli olan el sıkışmayı; kendin olmayanları ötekileştirenlerle, fakiri zengine böldürenle, güçlüleri tutup zayıfı hor görenle yapmayı reddediyorum. Yüreğime ve sevgime düşman olanla, gözlerim ve ellerim dost olmaz"

Bakın hele ne büyük laflar bunlar!!.. Kimmiş bu ülkede ötekileştiren, fakiri zengine böldüren (ne demekse) zayıfı hor gören.!! Tam da merdi kıptı misali kendi sirkatin söylüyor hanfendi!!

Sonuç olarak, yaptığı işle cumbul'un burundan düşen bir damla olduğunu isbat etmiş oluyor Meltem Hanım!!.. Yoksa, bu millet kime değer verip kime vermeyeceğini ondan öğrenecek değil...

Faşistliğin "sanatsal" olanını da Adana'da  Artist Cumbul'dan öğrenmiş olduk böylece başka bir şey değil...

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..