Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Aralık '16

 
Kategori
Futbol
 

Dinamo Kiev – Beşiktaş maçında şike mi var?

Dinamo Kiev – Beşiktaş maçında şike mi var?
 

Dünya arenasında kendimizi dev aynasında görüp, K. B. Bir hakeme yeniliyorsak, bize karşı bir oyun oynandığını düşünebiliriz. Ancak bu oyunun içinde başka oyunlar da varsa, uluslararası bir kurum tarafından bu oyunun araştırılması gerek. Tıpkı Şenol Güneş’in dediği gibi…

Beşiktaş'ın Dinamo Kiev'e deplasmanda 6-0 yenilerek Şampiyonlar Ligi'ne veda etmesi büyük yankı uyandırdı.

Özellikle 'Şike' adlı kitabıyla dünya çapında ses getiren Declan Hill'in maç öncesi yazdığı yazı sosyal medyada olay yarattı.

Peki, Declan Hill maç öncesi ne yazmıştı?

Şampiyonlar Ligi’nde bu hafta iki maça dikkat çeken şike ve uluslararası spor yolsuzlukları konusunda dünyanın önde gelen uzmanlarından biri olan Hill, Dinamo Kiev-Beşiktaş ve Juventus-Dinamo Zagreb karşılaşmalarına şüpheyle yaklaştığını belirtti. Hill blogunda bunun nedenleri şöyle açıklıyor:

“1- İki Dinamo takımının da gruptan çıkma ya da Avrupa Ligi’ne kalma gibi bir amacı yok. Bu da potansiyel bir şikeye davetiye çıkarıyor. Şampiyonlar Ligi’nin bu turunda bir takım her şeyini verirken (Beşiktaş’ın tur şansı varken Juventus da liderlik için mücadele ediyor) diğer takım şikeye açık bir hale geliyor.

2- Bu potansiyel bir bahis şikesi değil fakat 1980’lerden bu yana Avrupa Kupaları’nda böyle durumlar olabiliyor. Sonuç olarak böylesine potansiyel bir şikenin önüne geçmek çok kolay! Bu da turnuvanın formatını değiştirerek sağlanabilir. Şili’de Leandro Shara bu konuda dünyanın sayılı uzmanlarından bir tanesi. Eğer FIFA’nın Güvenlik Şefi olsam ilk işim onu göreve getirmek olur ki bu sayede böyle durumlarla karşı karşıya gelmeyelim.” Diyerek, olası şikeyi gündeme getirmişti.

UEFA veya bizim TFF bu uyarıyı gördü mü?

Ne gezer?

Onlar kurulan kumpaslara ve rakiplerin söylemlerini dikkate alarak, ileri giden takımlara çelme takmakla meşguller!

Biz gelelim Dinamo Kiev-Beşiktaş maçına:

UEFA Şampiyonlar Ligi’nin son haftasına büyük umutlarla girmişti Beşiktaş…

B Grubu’nda 5 maç sonunda yenilgi yüzü görmeyen temsilcimiz, iddiasız Dinamo Kiev’i deplasmanda yenmesi halinde bir üst tura yükselecekti.

Ancak hakem Craig Thompson’un verdiği skandal penaltı ve kırmızı kartın ardından alınan 6-0’lık ağır yenilgi Beşiktaş’ın yoluna Avrupa Ligi’nde devam etmesini sağladı.

Tabii bu yenilgiyi şikeye bağlayıp, yöneticilerin ve teknik heyetin yanlışlıklarını görmezden gelemeyiz. Beşiktaş teknik heyeti ve yöneticilerin akılları hala geçen hafta sonu oynanan ve Beşiktaş’ın şut atmadan bitirdiği Fenerbahçe maçında kalmış.

Tabii bir de Aziz Yıldırım’ın Federasyondaki Beşiktaşlılar temizlenecek sözünde!

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..