Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Şubat '16

 
Kategori
Güncel
 

EMİTT Fuarı ve turizm

EMİTT Fuarı ve turizm
 

Fuarlar, ülkeler ve yerelde iller için, son derece büyük bir öneme haiz olan tanıtım ataklarının en önemli ayaklarından bir tanesidir. Dünyanın ve ülkemizin birçok ilinden katılımlarla yapılan fuarlarda, herkes bulunduğu yerin tanıtımı için, elinden geleni yapmaya çalışır. Bu tanıtımlar içerisinde, tarih olur, doğa (deniz, güneş, orman, rafting, yürüyüş, paraşüt) olur, yeme-içme kültür (Çeşitli içecekler, Çiğköfte, Kuruyemiş ve diğer pestil gibi yiyecekler) olur, spor olur, inanç turizmi olur… Katılıcıların yaptıkları büyük bir gayret, çaba ve özverili çalışmalara paralel olarak, turizmin gelişmesine katkı sağlayacak birçok alanda, ileriye dönük, katma değer anlamında, süreklilikle etkin bir fayda sağlayacağı herkes tarafından bilinmektedir.

Son yıllarda, Adıyaman da bu söz konusu fuar ve çeşitli organizasyonlarda yerini almaktadır. Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya gibi birçok büyük kentte yapılan, çeşitli çok yönlü fuarlar ve tanıtım günleriyle, kendini ifade etme adına, son derece önemli ve faydalı bir süreç yaşamaktadır. 

Bu süreçte, 28-31 Ocak 2016 tarihleri arasında, kısa adı EMİTT olan Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Fuarı,70’e yakın ülke ve binlerce katılımcısı ile birlikte, İstanbul Beylikdüzü’n de yapıldı ve Adıyaman bu fuarda ki yerini aldı.

EMİTTfuarı, turistlerden ziyade, turistleri bulunduğunuz yere çekebilecek tamamlayıcı (konaklama, yemek, seyahat…) faktörlerin buluştuğu bir fuar olmuştur. Birçok ilin ve ilçenin kendi turizm değerlerini tanıtma ve pazarlama atağına kalktığı EMİTT fuarında, Adıyaman’ımız da yer alarak, kendi turizmi ve ögelerini, mevcut sahip olduğu değerlerini tanıtmaya ve ifade etmeye çalışmıştır.

Daha önce de bu fuara katılımlar olmuştur, ancak son yıllarda, bu anlamda Adıyaman turizminin tanıtımına büyük bir ivme kazandıran İl Valimiz Sayın Mahmut DEMİRTAŞ, daha da ileriye götürerek, mevcut olan rüzgârın ilimize doğru esmesini sağlamıştır. Son birkaç yılda, içine kapanık turizm hamleleri, bir türlü dışarıya açılamıyor, tabiri caizse, kendi yağımızda kavruluyorduk. İlimize gelen turistler aradıkları birçok tamamlayıcı unsurları bulamadıkları için, turizm pastasından yeterince faydalanamıyorduk. Ancak, yeni Valimiz ilimize atandığından bu yana, hapsolduğu çemberi kırarak, mevcut yüzünde yer alan turizm ve bağlı olduğu değerlerini, dışa dönük olan ekinlikleriyle, âdeta bir fırsata ve katma değere çevirmesine vesile olmuştur.

Adıyaman’ın geleceği için, katkı sağlayacak EMİTT fuarı, İl Valimiz Sayın Mahmut DEMİRTAŞ beraberindeki katılımcı ve paydaşların çeşitli turizm alanlarındaki kış ve yaz tatil imkânlarını sağlayacak ve yol gösterici olacak buluşma yerlerindeki gayret, çaba ve çalışmaları; “iltifat marifete tabidir” kabilinden takdir-e şayandır.  

İlimizin mevcut olan onlarca turizm değeri bulunmaktadır. Bunların belirli periyotlarla, yapılan fuar ve organizyonlar da, (Travel Turkey, il tanıtım günleri, EMİTT… gibi) yer almasıyla, doğa, tarih ve inanç turizm değerlerimizin tamamlayıcı ve önemsenebilirlik açısından büyük bir katkı sağlamaktadır. Bütün alanlarda yapılan fuarların, ilimize kanıksanmayacak derecede faydası olduğu bir gerçek; ancak turizm alanındaki bu tamamlayıcı faktörlerin sunuluyor olması, daha da büyük bir önem arz etmektedir. Bu fuarlardaki stantların başında, bizzat İl Valisinin durması, Adıyaman insanının sıcaklığını, tatlı dilini, güzler yüzlülüğünü, memleketin misafirperverliğini sunuyor olması; Sayın Valimiz Mahmut DEMİRTAŞ ’ın bizim için ne kadar büyük bir şans olduğunun en büyük göstergesi olduğu kanısındayım.

Sayın Valimizin ve ekibinin bu anlamda sundukları olağanüstü çaba ve gayretlerini gözlemlemek, cazibe merkezi olabilecek Adıyaman’ımızın turizminin gelişmesi yönündeki bu çalışmalarından dolayı teşekkür etmek, boynumuza bir borç olsa gerek.

Son yıllarda yapılan birçok organizasyonda, ciddi olarak, profesyonel anlamda hazırlanılıyor ve ilimize yakışır stantlarda, katılımlar sağlanmakta ve değerlerimiz ifade edilmektedir.

Adıyaman Nemrut ve Kommagene Uygarlığı kalıntıları ile birlikte İnanç turizmi kapsamında bulunan Safvan Bin Muattal Hazretlerinin görsel olarak ve tanıtıcı materyallerle Adıyaman, Gastronomi alanındaki yeme-içme konusundaki ürünlerimizin tanıtılması gibi, sahip olduğu tüm değerlerin EMİTT’te bir araya getirilmiş olması, Adıyaman’ın sahip olduğu zenginliğin bir göstergesidir. Bu zenginlikleri 2016 yılı EMİTT Turizm Fuarında görücüye çıkartan Adıyaman ilimiz, önümüzdeki yıllarda da Sayın Valimiz Mahmut DEMİRTAŞ ’ın ekibiyle ortaya koyacağı ilkeler doğrultusunda, tüm paydaşlarıyla beraber sürdürülebilir bir tanıtımın sağlanmış olmasına vesile olduğu/olması temennisiyle, darısı sonraki fuar ve organizasyonlara diyor ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Not:Resim netten alıntıdır

Kerim BAYDAK

kbaydak61-artan@hotmail.com

 
Toplam blog
: 1022
: 214
Kayıt tarihi
: 06.11.12
 
 

Kerim BAYDAK 01.01.1961  ADIYAMAN  doğumlu.. 2003 yılında Anadolu Üniversitesi  İşletme Fakultesi..