Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ocak '18

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Ekonomi Bundan Daha Kötü Olamaz Çünkü Vatandaşın Ülkede Her Şeyin Yolunda Gittiğini Sanması Lazım

Ekonomi Bundan Daha Kötü Olamaz Çünkü Vatandaşın Ülkede Her Şeyin Yolunda Gittiğini Sanması Lazım
 

Hükümetlerin görevi mevcut durumu korumak, bunu biliyoruz. İyi ama mevcut durumdan memnun değiliz ki neyi koruyorsun. Hükümet ülkede iyi şeyler olması değil kötü şeyler olmaması için çalışıyor.

Önceki dönemlerde bu durum daha yaygındı, şimdi AKP dönemiyle azalmaya başladı. Hani insanları telaşlandıracak bir sorun çıkmaz ama ülkede de bir ilerleme olmazdı. Kimsenin öyle çok fena canı yanmayınca her şeyin yolunda olduğu sanılırdı.

Şimdi bakıyoruz bazı şeyler yolunda gitmiyor hemen şikâyet, alışmışlar ya hiçbir ilerlemenin olmadığı ülkede kayı düşmemeye.

Ülkede bir şeyler yapılsın kayıp düşmeye razıyım. Millete göre düzen olmaz dedik ne kadar doğru söylemişiz çünkü millet nasıl bir düzenin ülke yararına olduğunu bilmiyor. Bankaya borcum olsun, kuyrukta bekleyim, çocuğum zor okusun, oğlum iş bulamasın… Ama ben ülkenin ileriye gitmekte olduğunu göreyim!

Sadece halk mı böyle; hükümetler de ülkeyi iyi yönettikleri sanılsın diye bu düzeni uyguluyor, halkta şikâyet yok ama yırtık çorabım bir türlü yenilenmiyor.

Halkın şikâyetlerinin hükümetin politikalarını belirlemesi kadar yanlış bir şey olamaz.

Yani şimdi bundan daha kötü bir duruma düşemeyiz çünkü ülkeyi halka göre yöneten sığ zihniyet (Hakkını yemeyelim bu konuda AKP hükümetinde yine de eskiye göre biraz düzelme var) detektörle ülkeyi tarıyor, “Nerede eksik var?” Cehennemin dibi olsun nerede eksik olursa olsun sen işine baksana!

Vatandaş denilen beyefendiyi cam fanusta mı yaşatacağız, hastanede on dakika beklemiş, bekleyecek tabi hayat kolay değil. Ama öbür yandan ülkede büyük işler yapılmaya çalışıldığını göreceğiz elbette, yoksa sıkıntı çekmemizin ne anlamı kalır. Sayın Cumhurbaşkanın bu konuda derinlikli (kendine özgü, dirayetli) olduğu sanılıyor ama maalesef o da desinlerci…

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..