Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ağustos '15

 
Kategori
İnançlar
 

Engellilere Beden ikramı

Engellilere Beden ikramı
 

ENGELLİLERE BEDEN İKRAMI


İnsanoğlunun yaratılışında bedeni yönlendiren hareket etmesini sağlayan Allah’ın izniyle ruhtur. Vücut ise insan için dünya süsüdür. İnsanoğluna Allah’ın bir emanetidir. Ebedi ahiret hayatında asıl olan ruh hayatıdır. Ahiret imtihanında insan bedeninin her uzvu için hesap verecektir. Dünya hayatında vücut uzvu eksik olanlar ahiret imtihanında diğer uzvu olanlara nazaran avantajlı konumda olacaklardır. Rivayetlere göre Allah-u Teâlâ dünya hayatında vücut uzvu eksik olan engellilere ahiret hayatında en güzel eksik uzvunu verecek ve engelli olmayan insanlar engellilere dönüp ‘’ne güzel gözü, kulağı, ayağı, dili var’’ diyeceklerdir.
 
Bir Hadis-i Kutsi’de Yüce Allah; “Herhangi bir kulumu gözlerinden mahrum bırakmak suretiyle imtihana tabii tuttuğumda, sabrederse, gözlerine karşılık ona cenneti veririm” (Buhari, Merda,7) buyuruyor. Hadiste de ifade edildiği gibi, iki gözünü kaybettiği halde, şikâyet etmeyip sabredebilen kişiye Allah Teâlâ, cennetini vereceğini bildiriyor. Cennete ulaşmak kolay olmadığına göre, vücut uzuvlarının kaybına sabretmek, zoru başarmak Allah-u Teâlâ’nın en güzel vücut uzuvlarına kavuşmak demektir.
 
Sevgili Peygamberimiz (sav) ; “Yorgunluk, hastalık, tasa, keder, sıkıntı ve gamdan, ayağına batan dikene varıncaya kadar, Müslümanın başına gelen her şeyi Allah, onun hatalarını bağışlamaya vesile kılar.” (Buhari, Müslim) sözüyle bu müjdeyi vermektedir.
 
Hastalıkların, doğuştan getirilen sonradan meydana gelen muhtelif yaratılış eksikliklerinin görünen acı ve ıstıraplı yüzüne bakıp hüzne kapılmamalı, engelli biçimde dünyaya geldiğine pişmanlık göstermemeli; perde arkasındaki büyük mükâfat cihetine, eşsiz güzelliğine ve Allah’ın rızasını kazanmaya elverişli yüzüne bakıp sabretmelidir.
 
Demek ki engellinin vücut uzuvlarının eksikliğine sabretmesi, şükretmesi ve isyan etmemesi şartıyla, insanoğlunun engel durumu insana lütfedilmiş bir nimet ve tam bir sevap makinesi hükmündedir.
 
 
 
 
Toplam blog
: 358
: 662
Kayıt tarihi
: 22.12.12
 
 

4 Aralık 1982'de Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde doğdu.Tavşanlı Fevzi paşa ilköğretim okulu,İmam h..