Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

mustafa kemal büyükmıhcı

http://blog.milliyet.com.tr/mihci47

30 Temmuz '15

 
Kategori
İnançlar
 

Nesin biliyor musun?

Nesin biliyor musun?
 

Allah, rampalarınızı düzlük ve aydınlık kılsın inşallah!


1. Nefsinin boyunduruğunda isen, Allah’ın emirlerini umursamıyorsan emaresin – Kâfir, münafık veya fâsıkların makamındasın.

2.  Allah’ın emirlerini bazen yerine getirmekle birlikte nefsinin çoğunlukla etkisinde kalıyorsan, kendini sorguluyor ve kınıyorsan levvamesin – Günahkar müminlerin makamındasın.

3.  Allah’ın emirlerini çoğunlukla yerine getirirken kendinle de şiddetli mücadele halindeysen, takva yolundan haz duyuyor ve lezzet alıyorsan mülhimesin – Âlimlerin makamındasın.

4. Allah’ın emirlerine harfiyen uyarken şüpheden arınmış ve huzur bulmuşsan mutmeinnesin.

5. Allah’ın emirlerine harfiyen uyarken her yönüyle O’na yönelmiş ve O’ndan razı olmuşsan raziyyesin (radiyyesin) -  Evliyaların makamındasın.

6. Allah’ın emirlerine harfiyen uyarken her yönüyle O’na yönelmiş ve O’nun rızasını kazanmışsan mardiyesin – Ariflerin makamındasın.

7. Allah’ın emirlerine harfiyen uyarken nefsinin iradesi yok olmuş, kendinde Allah’ın iradesinden başka bir şey kalmamışsa kamilesin (safiyesin) – Nebilerin ve resullerin makamındasın.

Bir başka yaklaşımla; emmarede iken “Benimki benim, seninki de benim!” dersin. Tırmanırken sırasıyla şunları söyleyebilirsin: “Benimki benim, seninki senin!”, “Seninki senin, benimki de senin!”, “Ne benimki benim, ne seninki senin!”.

Bulunduğun basamaktan hoşnutsan ve yaptıklarınla yetiniyorsan kayıp yuvarlanma riskini unutma sakın! Şayet “Daha daha!” diyorsan temiz kalp ve halis niyetle dua, şükür ve sabır anahtarlarına daha çok sarılmalısın.

 

 

 

 
Toplam blog
: 112
: 152
Kayıt tarihi
: 18.09.12
 
 

ODTÜ'lüyüm, makina yüksek mühendisiyim, vicdanı rahat bir memur emeklisiyim, iki çucuk babasıyım,..