Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Şubat '10

 
Kategori
Kitap
 

Ergenekon gölgesinde ihaneti yaşamak

Ergenekon gölgesinde ihaneti yaşamak
 

Okunmalı...


"Tarihten beri yapayalnız kalmış Türk milleti karanlıktan aydınlığa çıkışın yolunu arıyor, tıpkı bin yıllar öncesi düşmanlarından kurtulmak için Ergenekon'da yaptığı gibi.."

Bekirağa Bölüğü ve Malta Sürgünleri gibi hazin olayları yaşayan bu toprakların mazlum ve sessiz çoğunluğu bu kez adına Ergenekon denilen küresel menşeli cehennemi yaşıyor. Bu günler yaşanacak, bu günler aşılacak ancak:"Her türlü kusuru örten bu bin yıllık toprak, ihaneti asla bağışlamayacak..."

Ülke olarak planlı med-cezirleri yaşamaktayız. Gündem sürekli değişmekte...

Erzincan kaynaklı yargı depremi ve İlhan Cihaner'in tutuklanması, dönemin İçişleri Bakanı'nın savcıyı araması, düzenlenen tutanak, açılım sonrası teslim olan PKK'lıların yargılama sürecinde yaşananlar ve nihayetinde aralarında emekli kuvvet ve ordu komutanlarının bulunduğu son büyük gözaltı gündemi oluşturan olayların başlıcaları. Ufuk yoğun bir sis bulutu ile kaplanmış ülke insanı ise şaşkın ve kararsız bir ruhsal pozisyona zorlanmış durumda.

Sıralamaya çalıştığım olumsuzlukların toplumun zihnine kazınmaya çalışıldığı bu ortamda, yaşananları nesnel bir göz ile değerlendirmek, Ergenekon ile verilmek istenen mesajı anlamak, dava hakkında bilinmeyenleri yakalamak adına ne yapmalıyım? diyorsanız;

Emekli Albay Erdal Sarızeybek'in kaleme almış olduğu "Ergenekon Gölgesinde İhaneti Yaşamak" isimli kitabı okumanın tam zamanıdır derim.

<ımg id="ipfjjllf961D887PM:" height="87" alt="" src="http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:jjllf961D887PM:http://www.ibneyiz.biz/pkk/resimler/2008/10/erdal_sarizeybek_siyaset_meydani_1-300x225.png" width="116">

Ergenekon Destanı'nın tarihsel anlatımı ile başlayan satırlar, görülen bu davaya bir sayısal bir kod veya "Ümraniye Soruşturması" değilde neden "Ergenekon" adı verildiğini, dava ile ilgili başlangıç senaryolarını, Savcı Zekeriya Öz'ün talebi ile başlayan görüşme sürecinde yaşananları, yazarın savcı hakkındaki suç duyurusunu, faili meçhul olayları, toprağa gömülü mühimmatların sırrını ve daha bir çok bilinmeyeni belgeler eşliğinde sorgulayarak devam ediyor.

Ergenekon muammasına beyinlere kazınmak istenen algılamanın dışından, çok farklı bir açıdan bakmak isteyenler için mükemmel bir eser...

Karşılıklız, koşulsuz, dört dörtlük bir vatan sevgisinin hüküm süreceği günlerde sarmaş dolaş olmak üzere...

Ergenekon Gölgesinde İhaneti Yaşamak

Erdal Sarızeybek

Pozitif Yayınları

278 Sayfa

 
Toplam blog
: 262
: 1569
Kayıt tarihi
: 27.09.07
 
 

Anadolu'nun doğusunda sonradan ismi değiştirilen köylerden birinde zemheri zamanına denk gelen bi..