Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Eylül '14

 
Kategori
Haber
 

Eskiden İzmir'in nazlı gelini, "altını tutamadığından",sık sık baba evine geri dönerdi.

Eskiden İzmir'in nazlı gelini, "altını tutamadığından",sık sık  baba evine geri dönerdi.
 

Başkan; nazlı İzmir gelinini, uçurmakla meşgul.


 

           Vıctor Hugo, İzmir için: “ İzmir bir prensestir” demiş. Kaç yıl öncesinin bu söylemiyle kontesimiz, hala güzelliğini ve asaletini koruyor. : İzmir'in prensesinin, “ Edasından bin bir naz akar, başı daima dik, gözleri gururdan pırıl pırıl parlar, nefesi de İzmir kokar.

          İzmir’i ilk gören çarpılır. Havası, suyu, iyot kokulu denizi, bitmeyen neşesi ile İzmir, nazlı bir kıza benzetilir.

          Şair ne demiş? “ İzmir’in kızı, deniz kokar” demiş. Ondan sonra ilaveler çoğaldıkça çoğaldı haliyle. İzmir’in denizi kız kokar, amenna ama, kızı da deniz kokar. Sokakları da öylesi.

          İzmir’linin burnu ne kadar hassas değil mi? İyi kokuları aldığı gibi, kötü kokuları da alır. Siyasete getireceğim lafı. Katakulli bilmediğindendir hep.  Ama, siyasetin kokularıyle hayatın güzel kokularını ayrırt etmesini iyi bilir. Gövdesinden siyasetçiye birkaç tuğla  koparmasına izin verir. Gonk çaldı mı, apışan taraf, karşı taraf olur. Sırf bu oyun bozanlık yüzünden kötü siyaset rüzgarlarına kapılmaz.  Kuyruğunu her seferinde “dik tutmasını”  bilir.

İZMİRİN KIYI SAHİLLERİNDE  PLAJ SEFASI

          İktidardan destek görmese bile,   hasmına verdiği hicran, onun neşesidir. O neşeyle giden tuğlalarına baka baka avunur. Dalgacı Mahmut değildir İzmirli. İstiridye gibi her patırtıda kabuğuna saklanan toplumlardan ayrı, başı  kabuğunun dışında, ufuklara dalan gözleriyle ters rüzgarın nereden eseceğini sezinler, daima iğne üzerindedir.

          İzmirli bayrağına düşkündür. Bayramlar, seyranlar geçer, o hala balkonunda asılı duran bayrağı ile günlerce mesuttur.. Bayrak onun her şeyidir. İster ki, bayramlar, seyranlar hep sürsün. O bayrak oradan inmesin.

          Havra sokağından yeşilliklerini alıp, evin  yıkanan balkonunda demlenirken, en çok söyledikleri “ İzmir’in Kavakları” türküsü ile mest olurlar. Perdeleri fora açıktır evinin, örtmez. Gizlisi saklısı yoktur çünkü.

          Bütün bu hasletleri ile İzmir’de, İzmirliyi hoşnut için çırpınan bir belediye vardır. Her şey İzmirli içindir. Teleferikli günler yakındır. Belediyenin parolası: “ Körfezin kıyısında, yaşamın ortasındayız. O zaman her yerde her zaman varız. Her şey halkımız için” dir.

         Faytonları Akhisardan, atları Avusturya’dan olan faytonlar, tek tip sürücüleri ile şehre hizmet verir. Belediyenin başlattığı ücretsiz kültürfizik kurslarına hoca tutuldu. 9 Ayrı parkta müzik eşliğinde ücretsiz spor seansları yapılıyor.

          İnciraltında açtığı kano kurslarında gençler yetişiyor. Olimpik buz hokeyi salonları, şampiyonalara hazırlanıyor. Üniversiteli gençlere barınma ve ulaştırmada yardımcı olunuyor.

ŞEHİRDE SIK SIK SANATSAL FAALİYETLER SOKAKLARA KADAR TAŞAR İZMİRDE

 

          Metroda zafer yılı yaşanıyor. Metro hattı,  F. Altay’a kadar uzadı. Bornova -F. Altay arası 30 dakika oldu.

          Belediye bin yıllık çınar ağaçlarına da el attı. Koruma altına aldı. Buca Kaynaklarda, 6 tescilli ağaca özel dolgulara yaparak kurtardı.

          Kent Konseyinin başlattığı “ denizde buluşalım” kaynaşmasını, engellilerle  pekiştirdi. Mavi bayraklar kazandırdı.

          Yüze yakın tasarımcı, planlarını ilgililere sundular. Buna göre K.Yaka, Konak, Bayraklı, Alsancak ve Güzelyalıda marinalar, iskelelerle yüzülebilir  körfez projesi tamamlandığında,  kıyılarımızdan denize girilecek.

          Velhasıl, İzmir’in nazlı gelini, gün be gün gelişmekte, güzelleşmekte ciddi adımlar atılmaktadır.

          Eskiden İzmir’in nazlı gelini, altını tutamazdı. Zırt pırt kokudan geçilmezdi körfez.  Ve gelin her seferinde baba evine dönerdi. Şimdi o nazlı gelin, topukları üzerine kalktı. Kanatlarını açtı, saçlarını uçuşturarak körfez üzerinde tur yapıyor. Görsel güzelliği ile İzmir’i bir kere daha sevdiriyor.

İZMİRLİ FAYTONCU, ÖZENLE SÜSLEDİĞİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN DESENLERİ İLE  SÜSLEDİĞİ KORDONDA SERVİSE HAZIR. ŞİMDİ FAYTONLAR İSE TEK TİP..

                                                     İZMİRİN CİVAR SAHİLLERİ BU YIL DOLDU TAŞTI

BUNDAN SONRA ŞEHİR MERKEZİNİN HER BİR KIYISINDAN, MARİNALI, İSKELELİ,  KABİNLİ YÜZME ALANLARI AÇILACAK. UZAK DENİZLERE GİTMEĞE GEREK KALMAYACAK.

        BİN YILLIK ÇINARA BİLE EL ATILDI.. HER ŞEY GÜZEL İZMİRLİ İÇİN. (ALT VE ÜSTTEKİ RESİMLER)

                               iZMİR'İN SEMBOLÜ YUNUSLAR "ZATEN İZMİİRİN HER TARAFI SEMBOL)

İİZMİRLİ ŞEHİR PLANLAMACILARI " DURUP DURUP, YAPSAK YAPSAK NE YAPSAK" HAVASI İÇİNDE ADIM BAŞI GECESİYLE GÜNDÜZÜYLE GÜZEL İZMİR YARATMAKLA MEŞGUL

                                                              İZMİRİN HER ANI, HER GÜNÜ ÖZELDİR. ÜST VE ALTTAKİ RESİMLER

FAYTON SEFALARI NAMLIDIR.

HER SEMTTE, AYNI SAATTE ÇALAN DÜDÜKLERLE SABAH SPORUNDA EĞİTMENLER NEZARETİNDE START  ALIRLAR.

İZMİRDE AŞK NAZLI BİR GONCA. ERİR GÜNEŞ KOYDA AKŞAM OLUCA. KORDONUNDA SOFRALAR KURULUR. KADEHLER, İZMİRİN ÇATALKAYASI SEMBOLÜNE DOĞRU KALKAR. DEDİK  A,  İZMİRİN HER TARAFI SEMBOLDÜR. ZATEN KENDİSİ SEMBOLDÜR. ÖRT Kİ, ÖLEM!

İZMİR, SAHİLLERİ İLE HAYAT BULACAK YÜĞZME ALANLARI TESİS EDİLECEK 40 KM BOYUNCA

İZMİRİN NAZLI GELİNİ PIRT ZIRT  BABA EVİNE GERİ DÖNMÜYOR ARTIK. SULARIN İLAHESİ OLARAK GELECEĞİN RAKSINI YAPIYOR.

HALKLA  İÇ İÇE BİR VAPUR, SEFERE ÇIKIYOR. YER ALSANCAK... VAPUR, ÇAYIRI  İLER ÇİMENİ İLE EVLERİNİN İÇİ İLE DIŞI İLE BİR ARADA.. ,İŞTE İZMİR BÖYLE BİR YER. DAKİKA DA BİR ŞEHRİN MANZARASI DEĞİŞİTİĞİNDE, ŞAŞKINA DÖNER İNSAN. İZMİR DAİMA ŞAŞIRTTIRIR.

ATLARI AVUSTURYADAN, KASASI EGEDEN OLAN FAYTONLARIN BELLİ BİR YOL GÜZERGAHI VAR ARTIK.

VİLAYET ÖNÜ, KEMERALTI GİRİŞİ

BNURASI, DÜŞMANIN DENİZE DÖKÜLDÜĞÜ YER OLAN PASAPORT.  "ÇANAKKALEDE BAL GİBİ YENİLDİK" DİYEN AKP SÖZCÜSÜ DENSİZ ADAM  ÇELİK'in KULAKLARI ÇINLASIN. YA TARİH BİLMİYOR, YA SOPA YEMEMİŞ. SİYASET UĞRUNA NE GÜNEŞLER BATIYOR.

AYNI ANDA BAŞLAYAN SPOR HAREKETLERİNE RAĞBET FAZLA

İZMİRLİ, GECE İLE GÜNDÜZÜ BİR EĞLEMİŞ. HER YERİ MEKAN EĞLEMİŞ.

MAVİMSİ İZMİR GECELERİ DOYUMSUZ

BELEDİYENİN BASTIRIP TURNİKELERDE DAĞITTIĞI İZMİR KİTAPÇIĞINDAN YOLCULAR, VAPUR BEKLERLERKEN, ŞEHİRLERİ İÇİN YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERİ YAZILI BASINDAN  HER DAİM BÖYLE SIRAYA DİZİLİ HALDE OKURLARKEN. iZİN İSTEYİP ÇEKTİK RESMİ.

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..