Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Temmuz '14

 
Kategori
Egzersiz
 

Evde vücut geliştirmenin avantajları nelerdir?

Evde vücut geliştirmenin avantajları nelerdir?
 

evde vücut geliştirme


Amerikan filmlerini izleyenler şahit olmuşlardır; evinin salonunda bir köşede bulunan koşu bandında sabah koşusunu yapan bir bayana ya da evinin garajında kurduğu birkaç sehpadan ve ağırlıklardan oluşan mini spor salonunda çalışan bir adama. Gözümüz alışık olduğundan mıdır bilmem ama hiç düşünmeyiz bu insanlar bir spor salonuna gitmek varken evde kendi salonlarında veya garajlarında çalışıyorlar?

Vücut Geliştirme sporu bilindiği üzere “zaman ve sabır” isteyen bir spor dalıdır. Bir antrenör olarak şunları söylemeliyim ki o dergilerde özendiğimiz poz veren adamlar gibi olabilmek için beslenme,uyku düzeni,fiziksel uyumluluk vb. gibi faktörlerin tam olarak yerine getirildiği düşündüğümüzde dahi en az 1.5-2 sene boyunca devam eden,haftada 3-4 günlük yoğun tempolu bir çalışmaya gerek vardır. İlk bakışta haftada 3-4 gün size bu ideale ulaşmak için çok gelmeyebilir. Hatta her bir antrenmanın 1.5-2 saat süreceğini düşündüğünüzde bu spora bu vakti ayırabileceğinizi de düşünebilirsiniz. Ama iş hiç de göründüğü gibi değildir..

Eğri Oturalım Doğru Konuşalım…

Bu sporu bir spor salonunda yapmak  –hele bir de büyük bir şehirde yaşıyorsanız- hazırlık,gidiş,antrenman,duş ve dönüş toplamda size yaklaşık 4 saate mal olacaktır. Bu da sizin işten geldikten sonra,uyuyana kadar ki sürenizin tamamına tekabül eder. Bir de bu yorucu sporu haftada 4 kez yaptığınızı düşündüğünüzde  sporu bırakmak için bu sporu bırakmak için bahaneler üretmeye başlamanız işten bile değildir…

Sadece Bu Mu?

İşin diğer bir boyutu ise ekonomi. Bugün en kötü spor salonunun bile aylık aidatı 80-100 tl arasında değişiyor. Yol masrafını da buna kattığınızda bu rakam daha da şişiyor.  Vücut geliştirme sporunu yapan bir insanın iyi beslenmesi,gerekli ek gıda takviyelerini (supplement) alması gerektiği de düşünüldüğünde bu rakam çoğu insan için karşılanamayacak boyutlara ulaşıyor.

Peki Bu Durumda Bu Sporu Nasıl Yapabiliriz? Çözüm Ne?

Çözüm Evde Vücut Geliştirme. Evde vücut geliştirmeyle günde maksimum 1.5 saatinizi ayırarak ev konforunda, dilediğiniz saatte,dilediğiniz yerde çalışarak hayal ettiğiniz vücuda kavuşabilirsiniz. Üstelik yola ve spor salonuna ödeyeceğiniz yıllık minimum 1300-1500 tl de yanınıza kar kalır. Bu rakamı beslenmenize ve kaliteli ek besinlere(supplement) harcayarak en sağlıklı ve hızlı bir biçimde o hayalini kurduğunuz vücuda sahip olabilirsiniz.

Eğer evde vücut geliştirmeye karar verdiyseniz öncelikle şunu bilmelisiniz ki bu evde şınav ,mekik çekmeyle ya da aldığınız bir çift dambılla kara düzen çalışarak asla olmaz!!! Bunun için her şeyden önce doğru antrenman tekniklerine,beslenme vb. bilgisine,kaliteli ve detaylı antrenman videolarına,her zaman ulaşabileceğiniz;kafanızdaki soruları cevaplandırabilecek yeterli bilgi düzeyine sahip uzman bir hocaya, her şeyden önemlisi profesyonel bir evde vücut geliştirme programına ihtiyacınız vardır. Bu konu oldukça geniş ve detaylı bir konudur. Siz de profesyonel bir evde vücut geliştirme programı edinerek hayal ettiğiniz fiziğe kavuşabilirsiniz.

Evde vücut geliştirme programı

Kaynak: http://www.evdevucut-gelistirme.com/kategori/evde-vucut-gelistirme-hareketleri

 
Toplam blog
: 37
: 13696
Kayıt tarihi
: 18.11.13
 
 

Vücut geliştirme ve fitness ile ilgili ve bu konuda çeşitli paylaşımlar yapmayı seven bir spor aş..