Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Haziran '18

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Gönüllümüz Olur musun?

Gönüllümüz Olur musun?
 

salih arıkan


Değerli arkadaşlar Türkiye beyazay Derneğinin şube Başkanlığını yürütüyorum aynı zamanda Kamu görevlisiyim.Ben başta olmak üzere tüm arkadaşlarımız gönüllü olarak bu hizmetleri yürütüyoruz.

Hem çalışıp dernekçilik yapmak çok kolay olmuyor. Bize gönüllü olarak destek olacak arkadaşlarımız olursa hizmet çıtamızı yükseltmiş oluruz. İşler yürüyor ama istediğimiz hızda değil.

Şimdi şunu diyebilirsiniz ben işsizim ve paraya ihtiyacım var. Ama ben de şunu hatırlatırım. Gönüllü çalışmalar cvlerde önemli yer tutar aynı zamanda sizin için referanstır. Kamu yararına olan bir dernekte gönüllü çalışmalar yapmak size farklı bakış açıları sunar.

Neler yapılabilir. Evrak takipler kış döneminde öğrencilerimize ders çalıştırma faaliyetleri yine engelli öğrencilerimizin evine giderek yâda dernek de ders çalışma faaliyetleri. Bir engelli arkadaşımız hastanede yatarken refakat edilebilir. Evinden çıkamayan engelliler ve yaşlılar ziyaret edilebilir. Toplumun engelli farkında lığını artırıcı faaliyetler yapılabilinir. Bu birazda öğrencinin yâda gönüllünün ufkuyla ilgili sizin formasyonunuzla ilgili  avukatsınızdır engelli haklarıyla ilgili farkındalık çalışması yapılabilirsiniz sağlık görevlisi engelliğin engellenmesi meslek lisesi öğrencisisiniz engellilerin hayatını kolaylaştıran ürün tasarımları. Hiç bir formasyonunuz yoksa gelin çay demleyin sohbet edelim herkese iş veririz ama para veremeyiz.

Aslında kendilerini geliştirmek isteyenler için bir fırsattır. Emekli oldunuz ne yapayım diyorsunuz birikiminizde var gelin bizimle çalışın amacınız olursa yaşlanmazsınız çünkü vazgeçen yaşlanır ama mücadele veren amacı olan asla yaşlanmaz.

Salih Arıkan,Tel: 0506 514 96 93

 

 
Toplam blog
: 1156
: 67
Kayıt tarihi
: 17.11.16
 
 

1977 Manisa Akhisar'da doğdum. 1986 İzmir Bornova İzmir Körler Okulu'na başladım. 1997 İzmir Karaba..