Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Kasım '17

 
Kategori
Güncel
 

Görev ve Gönül Adamı Metin Alper

Görev ve Gönül Adamı Metin Alper
 

Bazı kişi ve kişilikler vardır, topluma mal olmuşlardır. Ne yaparsanız yapın, bir türlü onları insanların gönlünden söküp atamazsınız. Yaptıklarıyla girilmesi ve kalıcı olması hayli zor olan gönül dünyasına girenler, her zaman toplumun bir arada kalmasına vesile olmuşlardır.

Bu özelliklere sahip olan insanlar her dönemde olmuşlar ve insanlara güven aşılamışlar ve toplumda insani yaklaşımların gelişmesinde ön ayak olmuşlar, sürekliliği sağlamada hep etkili olmuşlardır.

İşte ilimizde de bu anlamda iyi işler yapan ve yaptıklarıyla Adıyamanlıların gönüllerine taht kurmuş bir kişilik var ki, değinmeden geçmemek gerekir. “Marifet iltifata tabidir” kabilinden, yaptıklarıyla her zaman takdir edilmektedir.

Büyüklerimiz öyle der ya!

“Ekmeği ekmekçiye verin, bir ekmekte fazla verin.” Gerçekten görevlerini bihakkın yapanlara, gerekli iltifatı da yapmak gerekiyor.

 Evet, Adıyaman İl Emniyet Müdüründen bahsediyorum. Sayın Metin ALPER. Emniyet kademelerinin çoğundan geçerek, tecrübe sahibi olmuş ve edindiği bilgi birikim ve tecrübelerini Adıyaman’a geldiğinden bu yana uygulamaya çalışmıştır. Bu çalışmalarıyla, Emniyet ve vatandaşlar arsında insani ilişkilerin gelişmesinde etkili olmuştur.

Adıyamanlıların gönül dünyalarını fethederek, haklı bir takdire muhatap olmuştur. Bunda hakkın rızası gözeterek, insanlar arasına hiçbir ayırıma girmeksizin, küçük büyük herkesle muhatap olup, iyi ilişkiler kurarak, insancıl yaklaşımların etkisi çok olmuştur. Güler yüzlü, tatlı dilli, insan güven veren cana yakınlığıyla, Adıyaman’da yaşayan her gönlünde yer edinmiştir. Adıyaman’da bulunduğu bu kısa süre içerisinde, Sağcı, Solcu, Kürt, Türk, Alevi, Sünni, Gayri Müslüm, Dindar, Köylü, Şehirli ayırımı yapmaksızın, herkesle dost olmuş, herkes sohbet etmiş, herkesin dertlerini dinlemiş ve yardımcı olmuştur. Adıyaman örf, adet ve geleneklerine hemen adapte olmuş, küçükle küçük, büyükle büyük olmuş, acılarına ve sevinçlerine ortak olmaktan çekinmemiştir.

 Bir kaç gün önce vefat eden ağabeyi Ramazan ALPER’e memleketinde kardeşlik görev ve sorumluluklarını yerine getirilmiş, akabinde bir günde olsa, Adıyaman’da da mevcut bir taziye evinde taziyeleri kabul etmiştir. Hakkın rızası için, halkın haklı teveccühünü, takdirini kazanmış birinin taziyesinde, kıymetli Ağabeylerinin acısını paylaşmamak, üzüntülerine ortak olmamak olmazdı elbette. Bir gönül insanı olmanın sorumluluğuyla, gelen misafirleriyle tek tek ilgilenerek, Adıyamanlıların acısını paylaşmalarını, bizden biri gibi karşılıyordu.

Adıyaman’ın sevilen simalarını ve kanaat önderlerini büyük bir asalet ve saygı ve hürmetle karşılaması, doğrusu beni çok duygulandırdı. Hele Adıyaman’ın sevilen gönül insanı, Seyda Hocamızı bir karşılaması ve içeriye kadar ve uğurlaması vardı ki, gerçekte,  takdire mazhar olan kendi kişiliğini ve karakterini ortaya koyuyordu. Ağabeyine karşı olan görev ve sorumluluğunu gelen misafirlerine vermiş olduğu yemek ikramıyla da taçlandırmış oldu.

İnsanca yaklaşımın sergilenmiş olduğu taziyede hakla bütünleşmenin vermiş olduğu güvenle, hakkın rızası gözetilerek, Adıyamanlılar da üzerine düşeni yapmış ve Adıyaman için büyük bir kazanım olan Sayın Emniyet Müdürümüz Metin ALPER’i yalnız bırakmamış, Emniyet- Vatandaş birliktelik örneği sergilemişler, acılarına ortak olmuşlardır.

Bu vesileyle, Vefat eden Ramazan ALPER’e Allah (CC) rahmet eylesin, cennet mekân olur inşallah temennisiyle, gönül insanı halk adamı, devlet adamı güzel insan, Emniyet Müdürümüz Sayın Metin ALPER Müdürümüze,  ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyorum.

 

Kerim BAYDAK

kbaydak61-artan@hotmail.com
 

 
Toplam blog
: 1022
: 214
Kayıt tarihi
: 06.11.12
 
 

Kerim BAYDAK 01.01.1961  ADIYAMAN  doğumlu.. 2003 yılında Anadolu Üniversitesi  İşletme Fakultesi..