Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Eylül '14

 
Kategori
Güncel
 

Güvenlik güçlerine taş atan Milletvekili ve askerle tartışan Belediye başkanı...

Güvenlik güçlerine taş atan Milletvekili ve askerle tartışan Belediye başkanı...
 

Açıldık, saçıldık, bir türlü toparlanamadık gitti…

Öylesine açıldık ki, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine gelerek, karşı taraftaki Kobani’ye destek vermek için sınırda görevli askerlerle tartışıyor.

Gültan Kışanak karşısındaki askere “Senin devletin bana söz verdi” diyerek bağırıyor…

Asker, Gültan Kışanak’a hitaben “Burası benim devletimse, benim toprağımsa çıkın dışarı” diyor…

Bunun üzerine Gültan Kışanak sinirlenip, askere hitaben “Ne toprağı? Burası senin babanın toprağı değil. Sen nasıl böyle konuşuyorsun?” diyerek, bulunduğu bölgenin kendisine ait(!) olduğunu iddia ediyor. Oysa onun yeri sadece Diyarbakır il sınırları içi..!

Bir Büyükşehir Belediye Başkanının, görevli askere bu şekilde hakaret etmesini öngören bir yasa var mı?

Yoksa, İçişleri Bakanlığı Gültan Kışanak hakkında soruşturma açacak mı?

Gerçi heykeli dikilen terörist için medyayı suçlayan bir bakandan, böyle bir olay için soruşturma açmasını beklemek biraz safdillilik olur değil mi?

Bu arada Gültan Kışanak’a cevap veren o asker için Genel Kurmay Başkanlığı soruşturma açarsa hiç şaşırmam! Ne de olsa ‘açılım’ var. Amaç açılım’a halel gelmesin!

Gelelim olayların gelişimine:

Sokakta ‘parasız eğitim’ pankartı açanlar için onlarca yıl hapis cezası isteyen savcılar, sınırda yaşanan bu olayları niçin görmezden geliyorlar?

Güvenlik güçlerine taşlarla, sopalarla, Molotof kokteyllerle, havai fişeklerle saldıran ve evinin kapısı gibi sınırı geçmek isteyenlere yapılan müdahaleyi zulüm olarak görüp, çocuklarla birlikte güvenlik güçlerine taş atan HDP milletvekili Aysel Tuğluk’a ne demeli?

İnsanları yaptıkları telefon konuşmaları, buldukları gizli takın ifadeleriyle onca yıl içeri tıkan yargı zihniyeti, bu durumu niçin görmezden gelmektedir.

Sırf telefon konuşmalarına dayanarak, insanları ‘şike’cilikle suçlayan savcı ve hâkimler, güvenlik güçlerine onca hakaret ve saldırı karşısında neden sesiniz çıkmaz?

Sözün özü, açılımla şımartılan belli kesimin, bölgesel ayrılık damarları iyice kabardı.

Sonuçta, ülke hızla bölünmeye doğru giderken, senin teröristin iyi, benim ki daha iyi mantığı ile yeni bir savaş başlamışa benziyor.

PKK ile IŞİD arasında ne fark var?

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..