Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ağustos '16

 
Kategori
Haber
 

Güzelbahçe "Bardacık Festivali'nde" halk, incirleri kapıştı

Güzelbahçe "Bardacık Festivali'nde" halk, incirleri kapıştı
 

Başkan Mustafa İnce'nin " 7 KM.lik sahilim var" diye övündüğü Güzelbahçedeki balıkçı barınağı


Güzelbahçe Belediyesi, bir güzelliğe  daha el attı ve “Bardacık Festivali’nın 4. sü yapıldı” İki gün sürecek etkinliklerin ilkinde dereceye giren incirler seçildi. Üreticilerin sergiledikleri kaliteli üzüm ve bademler adeta kapışıldı.

         KİMLER VARDI:  CHP İzmir Milletvekilleri Özcan Purçu, Tacettin Bayır, Güzelbahçe Kaymakamı Hüseyin Kulözü, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP İlçe Başkanı Kazım Çam, CHP İl ve ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda davetlinin katıldığı festival saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Daha sonra konuşmalar yapıldı.

          Bu arada Kürsüye çıkan konuşmacılar darbecilere ve PKK terörüne lanet yağdırmayı da ihmal etmediler. İzmir M.Vekili Purçu: ““Darbecilere ve ona destek olanlara yazıklar olsun. Allah belalarını versin. Biz Türk milleti olarak demokrasiye, özgürlüğe ve cumhuriyete bağlılığımızı gösterdik. Vatanımıza, demokrasimize hep birlikte sahip çıktık. Mustafa Kemal’e ve onun ilkelerine sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

         EN KALİTELİ BARDACIK ÜRETİCİSİNE ALTIN:Anı kütüğüne plaket çakılması ve folklor gösterisinin ardından en kaliteli bardacık yarışmasına geçildiİletişim uzmanı, gurme ve gazeteci Sancar Maruflu’nun başkanlığını yaptığı  ve belediye meclis üyesi Mehmet Eren, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eski Yörük, Ege Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Sefer Yapıcı,  ve Urla Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Kılınç’tan oluşan jüri 20 üreticinin katıldığı yarışma sonucunda  İsmail Demir’in bardacığını birinciliğe, Ersin Ergin ikinciliğe, Hatice Acar’ın bardacığı ise üçüncülüğe değer buldu. Dereceye girenlere, altın, plaket ve budama makası verildi.

        BARDACIK NEDİR?  Batıda incir egzotik bir meyvedir. Bardacıktan sonra incir gelir. Adem ile Havva’nın giysileridir incirin yaprakları. Barda’cık, ufak fakat diri meyvedir. Sapı uzun olduğu için, “ armudiliği” vardır. Dışı, koyu yeşildir. Olgunlaştıkça meyvenin kabuğu çat çat çatlar, dilim dilim. İncevcik  beyaz çizgilerdir bunlar. İçiniş açınca da koyu kırmızısı gözükür .

        Bereket Tanrıçası Demeter, “ Sonbahar meyvesi olan inciri, biz ölümlüler için yaratmıştır” demektedir. Ötre yandan Eski Yunan Olimpiyatlarında atletlere  doping olarak incir verilirmiş.

         Bilindiği gibi Kleopatra inciri çok severdi. Ve incir yaprakları ile örtülmüş sepetin içindeki yılan tarafından zehirlenerek öldürülmüştü.

        Ege’liler İncire  “Bardacık” der. Kimileri incir ile bardacık ayrı ayrı şeylerdir der. Bardacık, Sarılop, Morgül, Karayaprak, Kır Karası, Güz moru olarak 700 incir çeşit arasında sıralanan bir meyve türüdür. Ve vatanı Ege’dir. Kaliforniya’da bile “İzmir İnciri”  adıyle satılır.

         Ve Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, mütevazi olduğu kadar, yaratıcılığı ile denizde, karada, havada, tavada şimdiye kadar yapılmadık etkinlikler bırakmadığına bakılırsa, elbet de üzerinde durulması gerekir. etkinlikler yaratarak doğanın çanağını silip süpürmesine, diğer başkanlar gıpta ve kıskançlıkla baktıkları da bir vakıadır. bilinçli olarak inceden inceden, şuurlu ve görev sevgisiyle tabiî ki..

         En asgarisinden, biz böyle düşünüyoruz uzaktan, bir kere tokalaştığımız ve hiç konuşmadığımız halde kendisini böyle tanımlıyoruz.

 

BAŞKAN  İNCE DOĞAYI KUCAKLADI SERGİDE.

iŞTE SERGİLENENLERDEN BİR KISMI

TÖREN ALALANINDA SAYGI DURUŞU

DERECELENDİRME KOLAY OLMADI.

YEME DE, YANINDA YAT.

EFELER RENK KATTI  FESTİVALE

BAŞKAN VE YAKINNLARI DA ORADAYDI

PAYAMLI  4. NCÜ gÜZELBAHÇE BARDACIK FESTİVALNDEN BİR ENSTANTANE

HER ŞEY USULÜNE UYGUN OLARAK KÜTÜĞE ÇAKILDI.

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..