Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ekim '15

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Hayat heybelerinizde ne var?

Hayat heybelerinizde ne var?
 

Bugün öylece içimden geldiği gibi yazıyorum. Hayat da öyle değil mi zaten, bir saniye sonrasında ne olacağını bilmeden öylesine gelişi güzel yaşamıyor muyuz?

3-5 sene sonrasına planlar yaparken birden musalla taşında buluyor kendini insanoğlu. Gelişi güzel ölüvermiş. Ölümler bile artık anlık oluyor. Bir saat öncesi sapasağlam olan kişi, bir saat sonrası bir bakıyorsunuz kalp krizinden ölmüş.

Hayat heybelerine bakıldığında ise koca bir boşluk. Okadar ıvır zıvır şeyler ile dolmuş ki heybeler, elinizle tutulacak hiçbir şey yok gibi.

 Ertelenen sevgiler, aranılmayan unutulan eş, dost, akrabalar. Her gün bir sebeple dünyasını zindana çevirdiğiniz insanlar. Alınan ahlar, beddualar, üçkâğıtla elde edilen paralar, iftiralarla yıkılan yuvalar, hakkını yediğiniz insanlar, yüzüne söylemeye çekinip, arkasından korkak aslanlar gibi kükrediğiniz insanlar…

Liste uzadıkça duyulan pişmanlıklar ve akabinde BİR ŞANSIM DAHA OLSA KEŞKE sözcüklerinin anlamsızlığı. Ve an hesaplaşma anı. Ne bir eksik ne bir fazla, heybende ne varsa o çıkar ortaya.

Karamsar bir tablo gibi görünse de her insan, bir gün bu gerçekle yüzleşecek. Asıl mesele bu yüzleşmeye ne kadar hazır olduğumuz. Öyle bir koşturma içinde yaşıyoruz ki, sanki ölüm bize çok uzak. Sanki hiç ölüp gitmeyecekmişiz gibi sergilenen tavırlar ile haşa bir kafa tutma edası içindeyiz.

Kaç kişinin kalbini kırdık. Ya da en sevdiklerimize ne kadar zaman ayırdık.

Hepimizin en az bir yakını vefat edip, ahir âleme göç etmiştir. Onların arkasından sarf edilen KEŞKE ile başlayan cümlelerin sonu geldi mi? Elbette ki hayır. Yaşayamadıklarımız, söyleyemediklerimiz, hep içimizde ukde olarak kaldı. Peki, bu iç çekişlerin bize bir faydası oldu mu? Maalesef olmadı. Çünkü o en değerlilerimizi kaybeden biz değilmişiz gibi yaşıyoruz yine hayatımızı ta ki sevdiklerimizi yeniden yitirene kadar.

Kısır döngüler ile bitip giden hayat sahnesinin baş aktörü bizler bir gün kaybolup gideceğiz. Biz gittikten sonra arkamızda ne bırakacağız önemli olan budur.

Yaşadığımız an çok önemli ve bu anda yaptıklarımız…

Sil baştan yeniden bir hayata merhaba demek için daha neyi bekliyoruz. Boşaltın tüm heybelerinizin içindeki kötülükleri, boşa geçen zamanları. An bu andır ve siz bu andan itibaren yeniden şekillendirin hayatınızı.

Sevgi ve muhabbetle kalın dostlar…

E_MAİL: nuran_cal@hotmail.com

FACEBOOK: www.facebook.com/nuran.cal

 
Toplam blog
: 35
: 501
Kayıt tarihi
: 30.04.14
 
 

1976 Denizli doğumlu olan yazar; ilk-orta-lise eğitimlerini Denizli'de tamamladı. Eskişehir Anado..