Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ağustos '15

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Hayat mücadele olmaktan çıktığında...

Hayat mücadele olmaktan çıktığında...
 

Hayatımızda her gün birçok sorunla uğraşıyoruz. Günü geliyor bu benim başıma gelmez, dediklerimiz bile karşımıza çıkıyor. İş stresi, ekonomik sorunlar, ilişkiler, çocuklar… derken bir de bakmışız bir hengamenin içinde kaybolmak üzereyiz.

Derin bir fiziksel ve duygusal yorgunluk hakim yaşamlara.

Mücadele etmek, savaşmak, tırnaklarıyla kazımak, zor sözcükleri ele geçirmiş dili. Çözüme değil de soruna odaklanmak, azıcık mutlu görünenleri “Pollyanna” ilan etmek adetten olmuş.

Hayatın sadece zorluklarına odaklandığınızda bir süre sonra gösterdiğiniz çabaya değip değmediğini sorgulamaya başlarsınız. Kendinizi yorgun hissedersiniz.

İstediklerinize illa ki savaşarak sahip olmak zorunda değilsiniz. Tüm bunların size kolaylıkla da gelebileceğini fark edin ve anlayışınızı değiştirin.

Bir şeye sahip olmanın tek yolunun, bilincinizde yaşanacak bir dönüşüm olacağını bilmelisiniz. Olduğunuz gibi kalarak hayatı farklı şekilde yaşayamazsınız.

Öncelikle hayatı bir mücadele olarak görmekten vazgeçin. Artık mücadele etmek zorunda kalmadığınız bir hayatı düşleyin. Düşünüze bu hayat içinde olmasını istediğiniz ne varsa ekleyin. Tabii hayal kurmayı çoktan unutmadıysanız.

Hayatın mücadele etmeden de var olabileceğini düşünmek ve buna inanmak “hayat bir mücadeledir” hipnozundan kurtulmak için en iyi yoldur.

İnanç, tüm zorlukların ilacıdır.

Şimdi bunu başarmak için neye ihtiyacınız var, ona bakalım. İhtiyacınız olan, bolluk bilinci oluşturmanız, bolluk içinde olduğunuzu düşleyerek yeni bir gerçeklik algısı yaratmanızdır.

Bolluk bilinci derken sadece cebinizdeki parayı kastetmiyorum tabii ki. Bilincinizde oluşacak zenginliği, bolluğu kastediyorum. Sonrasında hayatınızda olmasını istediğiniz şeyleri bir mıknatıs gibi çekmeye başlayacaksınız. Daha iyi bir iş, daha iyi bir ilişki, daha iyi bir gelecek ya da daha çok para…

Siz tüm bunları oluşturmaya çalışırken egonuzun tuzaklarına, sizi caydırma çabalarına da dikkat edin derim. Bildiği düzen içinde yaşamak, belki şikayet ediyor olmak yenilik yapmaktan daha güven verici olabilir egonuz için. Çok aldırmayın ona ve deyin ki “Dur, seninle yeteri kadar yaşadım. Şimdi sen olmadan yaşamama izin ver.”

Hayatınızı değiştirmek için gerekli olan güç içinizde, onu harekete geçirin.

 
Toplam blog
: 53
: 288
Kayıt tarihi
: 23.08.14
 
 

Sevgili blog okuyucularım, Size burada sunduğum çeşitli bakış açıları, sadece ileri sürmekle kalm..