Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mayıs '17

 
Kategori
İnançlar
 

Hayata ve kadere dair aforizmalar

Hayata ve kadere dair aforizmalar
 

Kalbin tüy kadar hafif olmalı bu hayatta


Yaşanan her şey hayırlısıdır, her şey güzelidir, her şey iyisidir. İLAHİ DÜZENE GÜVEN

Her olan en güzeli en hayırlısı ise, bundan sonra da olan her şey hayırlı ve güzel olacaktır. Olacak olan her zaman tatlı değil acı da olabilir, ancak her olacaksa senin gelişmen, ruhunun olgunlaşması için olacaktır. İLAHİ ADALETE GÜVEN

Seni bugüne getiren yaşamdaki kavşakları seçmedin. Hepsi kaderi planına göre şekillendi. KADERİ PLANINA GÜVEN.

Hayatındaki kavşak noktaları kader çiçeğinin dallanıp budaklanması meyve vermeye doğru filizlenmesidir. Elinden gelenin en iyisini yaptıktan sonra aktif bir teslimiyetle kaderinin çiçek açmasına şahit ol. Bırak kendini akışa.

Bir kaderin var elbet. Seni bir yere götürüyor. Hayatın seni oraya götürmesine izin ver. Mücadele değil, mücahede et.

Hayata hiç beklemediğin şekillerde kaderini yaşaman için sana kapılarını açar ve ortamları hazırlar. Yine böyle olacaktır. Seçen seçtiren sen değilsin. Zaten seçilmiş olan oyunu beşer beşer oynuyorsun.

Mucize sensin, hayattır. Mucize dediğin şeyler hayatta olur. Sadece çevrene bakman yeter. Yine de olmaya devam edeceklerdir.

Kader bir tespihtir ve kısmet denen deneyimlerin sıra sıra dizilmesinden oluşur.

Her şeyin olması için gereken bir zaman vardır elbet. Zamanından önce hiçbir ağaç çiçek açmaz.

Bir çocuğun saflığı ve masumiyetiyle ne istiyorsan bil ki kaderinden dolayı olacaktır. Niyetin kaderindendir. Niyetin kısmetinin habercisidir. Hemen olmayabilir ancak olması gereken zamanda olacaktır. Sen istediğin zaman değil, hayatın sana ihtiyacını vereceği zaman olacaktır.

İsteklerin kaderinin yansımasıysa o zaman istemene izin verildiği için şükret. Sana izin verilmese isteyemezdin.

Yapman gereken şey sebepsiz bir mutluluk ile, iman, şefkat içinde hayatın kendi bildiği gibi çiçekler açmasına şahit olmak. Sen ne yaparsan yap olacak olan olacaktır.

Sadece elinden gelenin en iyisini yapıp gerisini O’na bırakabilirsin. Ne yapıyorsan karşılık beklemeden, Aşk ile yap. Olduğu kadar, olmadığı kader.

Her daim daha iyisi vardır ve olacaktır. O yüzden evrende kıtlık değil bolluk zihniyeti hakimdir. Bir şey o an olmuyorsa olmaması gerektiği içindir.

Bir şeyi o an yapamıyorsan yapamayacağın için değil, o an daha iyisini yapacak imkan, yaratıcılık ve birikimin olmadığı için olabilir. Kendini talih treni geldiği zaman yakalayabilmek için her gün hazırla. Her gün bir öncekinden daha iyisini yap. Her gün gönül Kabe'ni inşa etmek için bir tuğla koy.

Yola çıkmadan yolda yürüyemezsin. Yola çıkmadan öğrenemezsin. Öğrenme odasından gereğinden fazla kalma ve hayat denen yolculuğa aktif katıl. Sen yola çıktığın hiç görmediğin kapılar ve imkanlar sana sunulacaktır. Bekleyene kapılar açılmaz. Gezen kurt aç kalmaz, bunu unutma.

Akış halinde su gibi ol. Esnek, koşulsuz, olduğun gibi. Anda ve akışta Aşk ile yaşa.

 

Sevgiler,

Kenan

 

https://twitter.com/Naacel

https://www.facebook.com/public/Kenan-Kolday

https://instagram.com/naacel/

http://naacel.blogspot.co.uk/

http://www.felsefetasi.org/author/kenan-kolday

 

 
Toplam blog
: 245
: 1347
Kayıt tarihi
: 29.10.12
 
 

Çocukluğumdan beri kendimden büyük bir şeyleri arayıp durdum. Ve 1999 yılında yaşadığım şoklar il..