Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ekim '14

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Hayatta iletişimimizi en üst düzeye getirmeliyiz

Hayatta iletişimimizi en üst düzeye getirmeliyiz
 

İLETİŞİM İNSANLARIN TÜM BAĞLARINI ETKİLEYEN ÖNEMLİ BİR KONUDUR.


İletişim; İnsanlar açısından çok önemli bir konudur. İnsanların birbirleriyle olan münasebetlerinde iletişim çok önemli bir rol oynar. İletişimi zayıf insanlar, dostluk ve arkadaşlıkta sıkıntı yaşayabilir. Bu nedenle insanlarla iletişimi daha çok sıklaştırmaya çalışmalı ve onlardan kaçmadan, onları anlayarak veya anlamış gibi yaparak onları dinlemeye,içinde bulunduğu psikolojik baskıdan hemen kurtulmalıdır. Yoksa karşı taraf bu konuda her zaman baskın konumda olur. Ve hayatta sürekli böyle sıkıntılarla  devam eder. Çünkü bazı insanlar için hayat; lay lay lom bir şekilde devam ettiğinden karşı tarafın psikolojisini hiç düşünmeden hareket etmeye sürekli devam ederler. İşte bu konuda bile, gerçekten toplumun ne kadar eğitim konusunda eksik kaldığı ortaya çıkmaktadır. Bu nedenlerle Türkiye Cumhuriyeti Devleti en başta eğitim sistemini kökten değiştirmeli ve en süper sistemi hayata sokmalıdır.   
        İletişim aile içinde de çok  önemlidir. Ailenin ayakta kalması ve birbirini çok iyi anlayabilmeleri için, aralarındaki iletişimin özellikle ama özellikle çok iyi olması gerekir. İletişimin değişik şekilleri de mevcuttur. İnsanlar yüz yüze konuşamadıkları şeyleri veya aralarına mesafe girmesi ve başka yerlerde yaşamalarından dolayı iletişimi   telefon, faks, telgraf, internet ve diğer iletişim araçlarıyla birbirleriyle bağlantı kurmaya çalışırlar.
        Eski zamanlarda insanlar haberleşme veya iletişimi duman vb. yöntemlerle yapmaktaydılar. En önemlilerinden biri de posta güvercinleri, posta araba veya atlarıydı. Bu uygulamalar tabikii zamanla kendini daha gelişmiş yöntem ve aletlere bırakmıştır. Telgraf ve telefon haberleşmeyi zirveye çıkarmıştır.
        Nihayetinde haberleşme veya iletişim kurma bunlarla da kalmayıp daha da ileri bir seviyeye ulaşmıştır. Günümüzde iletişim araçları öyle ileri bir düzeye gelmiştir  ki gerçekten hızlarına erişmek çok zordur. Yeni model cep telefonları iletişimin en modernize olmuş halidir.
        Bunların yanı sıra iletişim üzerine telefon firmaları kampanya üzerine kampanyalar ortaya koymaktadırlar. Yine Aynı şekilde piyasada bulunan bu telefon  firmaları;  çok değişik uygulamalar ortaya koymaktadırlar. Bu şekilde hem kendi kazançlarını artırmayı, hemde pazar payını büyütüp, hem de  vatandaş memnuniyetini sağlamaya çalışmaktır. Ama maalesef bu firmalar bile, kendi menfaatlerine göre hareket etmelerinden dolayı, vatandaşın memnuniyeti ikinci planda kalmaktadır. Hangi firma vatandaşın gerçekten tam menfaatine göre hareket etmektedir ? Bu gerçekten özellikle bizim ülkemizde sorgulanması gereken bir konudur. İşte bu düşüncenin acilen değişikliğe uğraması ve vatandaş odaklı sistemlerin yürürlüğe konması gerek ve şarttır.
       İLETİŞİMİMİZİ EN ÜST SEVİYELERE ÇIKARMAK DİLEĞİYLE......    

 
Toplam blog
: 94
: 1680
Kayıt tarihi
: 20.06.14
 
 

Üniversite, Kamu Yönetimi, Yerel Yönetimler, Çalışan, İyi bir kariyer sahibi olmak, Kitap okuma, ..