Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Aralık '17

 
Kategori
Ekonomi - Finans
Okunma Sayısı
210
 

Herkes Kendi Yemeğini Kendi Yaptığı İçin İstihdam Anlamında Bu Sektörden Yararlanamıyoruz

Herkes Kendi Yemeğini Kendi Yaptığı İçin İstihdam Anlamında Bu Sektörden Yararlanamıyoruz
 

Tamam, yemek sektörü diye bir sektör var ama belli bir kesime yönelik.

İnsanlar kendi yemeklerini kendileri yapıyorlar. E ne yapacak kadınların başka bir işi yok.

“Yemeği o evin kadını yapar(yapıyor) zaten, bunu ticari bir sektöre dönüştürmek gerekmez. Çok çeşitli nedenlerle böyle bir düzen kursak bile halk itibar etmez.”

İyi ama hayatın da artık yavaş yavaş değişmesi gerekiyor. Kadın çamaşır bulaşık da yıkıyordu, şimdi makine var yıkamıyor; yemek işi de sistemli, artık yemek de yapmasın.

Yemek yapmak ekonomik anlamda bir iş ama herkes kendi yemeğini kendi yapıyor.

“Lokantalar var, iş yerlerine tabldot veriliyor…”

Bu genişletilsin ve evleri de kapsasın. Yemek şirketleri kurulsun. Kişiler buralara üye olsunlar ve yemeklerini alsınlar. Evdekiyle aynı paraya gelecekse ve de ev yemekleri gibi olacaksa ben alırım niye uğraşayım ki…

Yemek yapmak hobiymiş, anlamadım neyi hobi; hem sürekli yaparsan…

Bir de bizim insanımızda güven yok; başkası yaparsa kötü kendisi yaparsa iyi… O zaman lokantaya da gitme, kim bilir nasıl yapıyorlar!

Bakın işsizlik var ülkemizde… Kişiler bu alanda girişimlerde bulunabilirler, bir bakalım nasıl oluyor. Koca Türkiye, yüzlerce şirket kurulduğunu düşünün, on binlerce insanımıza iş sahası açılır. Hem yemek konusunda bayağı iyiyiz.

 

NAHİDE ÇELEBİ bu blog'u önerdi.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Kıymetli Korkut; Yemek şirketleri ev gibi yemekler yapmaz, onlar sürümden para kazanmak istiyorlar.Zaten bu gün dahi bir çok lokantada yediğimiz yemekler yemek fabrikasından temin ediliyor.Fabrika kazanacak, lokantacı kazanacak olan vatandaşa olacak. Her kes kendi yemeğini yapsın daha lezzetli ve ucuza mal edilir.Saygılar sunuyorum.Sağlık ve mutluluk diliyorum.

Mehmet Burakgazi 
 02.12.2017 15:46
Cevap :
Ben konuyu çok geniş ve geleceğe yönelik düşünmüştüm, yani şu anki yemek şirketleri olarak değil.Yaşam şekilleri değişecek yemek işi de ticarileşecekti.Nahide hanımda "Dışarının yemeği yenmez" demiş ama TV yemek programlarına bakınca ben öyle düşünmüyorum.Böyle yapılacak ve sanat olacak. Rekabet ve para var bu işte. Bence Türkiye çapında 500 bin kişi bu alanda istihdam edilir.Çok yönlü de faydası olur.   05.12.2017 18:55
 

Aman be kardeşim ne kadar da ucuza gelse dışarıda yapılan yemeklere bir soru işareti koymak gerek.Davet vs. olmadıkça kesinlikle dışarıda yemeyiz.Selamlar sevgiler.NAHİDE ÇELEBİ

NAHİDE ÇELEBİ 
 02.12.2017 9:18
Cevap :
"Davet vs. olmadıkça kesinlikle dışarıda yemeyiz." Bilmiyorum bu kadar da hassasiyet iyi mi, sonuçta o insanlar da mesleğinin uzmanı.  10.12.2017 12:21
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 3199
Toplam yorum
: 10374
Toplam mesaj
: 272
Ort. okunma sayısı
: 784
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster