Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Haziran '16

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

İdeal kalça boyutu yeniden tanımlanıyor

İdeal kalça boyutu yeniden tanımlanıyor
 

İdeal kalça boyutu yeniden tanımlanıyor


Beğenilen kadın kalçasının şekli ve boyutu tarih boyunca kültürlere göre değişkenlik göstermiştir. Eski resimleri, heykelleri ve hatta diğer sanat formlarını incelediğimizde, dönem dönem sanatçıların ideal olarak kabul ettikleri boyutlarla kadın kalça figürleri oluşturduklarını görürüz. Aynen memelerde olduğu gibi kalçalarda da sembolik temsillerin yaratılması da söz konusudur.

Modern çağımızda ise, yeni moda trendleri, internetin erişilebilirliği artırması, elbette medyanın etkisi, vücut imajı üzerinde değişimlerin yaşanmasına ve bunların hepsinin ideal kadın ölçüleri gibi bir konunun ortada dolaşmasına sebep oluyor.

Loma Linda Universitesi bir araştırma yaptı

Amaçları ise, şekil ve oranlarda daha geniş, daha gerçekçi ideal kalça boyutlarını ve aralıklarını belirlemekti. Bunun için temsili matematiksel olarak dengeli görüntüleri kullanıp, ideal bel-kalça oranını güncellemeyi amaçladılar.

Cerrahi kalça iyileştirilmesi, gluteoplasty veya Brezilya poposu estetiği olarak adlandırılan operasyonlar bugün plastik cerrahi alanında en hızlı büyüyen prosedürler arasında yer alıyor. Bu dramatik eğilimlere rağmen, estetik gluteoplasty tekniklerine rehberlik edecek olan net ideal oranın hala güncellenmediği için Üniversite bu çalışmayı yapma kararı almış.  Çekici kalçaların çeşitli özellikleri sıklıkla tarif edilmiştir ama güncel değildir. Eğer bugün daha şehvetli kalça ve bel oranları konuşuluyorsa, mevcut ideal kalça oranının tekrar gözden geçirilmesi gerekir inancındalar.

Araştırmaya 1146 kişi katıldı

Loma Linda Universitesi kalça estetiği cerrahi planlamasına rehberlik edebilmesi için, ideal kalça özellikleri üzerine yaptığı nüfus analizinetoplam 1146 kişi katıldı, 116 kişi (yüzde 13,6), kendi l estetik tercihlerini sunmuş, bu sebeple onlar ankete sokulmamış geriye kalan 989 katılımcının, 482’si kadın (48.7 si) ve 507 (51.3 si) erkek.

Bu araştırma için dijital ortama arka ve yan görünümler üzerinde değişen oranlarda kalça görüntüleri koydular. Farklı bel-kalça oranları ve değişen dikey oranlar konuldu. Veriler katılımcıların yaş aralığı, cinsiyet, etnik köken ve milliyetine göre sınıflandırıldı ve analiz edildi.

Kıvrımlı kalçalar

Şimdi size çıkan sonuçları söyleyeceğim.

Önceki standartların artık kalmadığını ve yeni ideal bel-kalça oranları için önemli değişim yaşandığını, "kıvrımlı kalçaların" yeni ideal bel kalça ölçüsü olduğunu gösterdi. Bakın şu şekilde ifade etmişler:

Popo estetiği işlemleri sırasında hedeflenen estetik, hastaya en çok arzu ettiğini vermektir. Biz sadece karar verme sürecinde hasta ve plastik cerraha rehberlik yapmak ve yardımcı olmak için bu çalışmayı yaptık. Arka görünümünde bel ve kalça genişliği arasındaki daha dramatik bir fark istendiğini tespit ettik. Önceki standartlara göre yeni ideal kalça görüntüsünün “kıvrımlı” olduğunu tespitledik. Bu çalışmadan elde edilen bu bilgiler ameliyat planlaması için kılavuz potansiyeline sahiptir”.

Elbette araştırmalar yapılmalı, ışık tutmalı, tercihler öğrenilmelidir. Ama benim hastalarıma her zaman söylediğim şu oluyor:

Genişleyen, diri, formunda, cildi parlak ve pürüzsüz, aynı oranda ince bir bel kavisiyle ölçeklendirilmiş bir kalça formu en güzelidir. Ayrıca bu kalça formunu verebilmek için yağ enjeksiyonları en doğru seçenektir. Bel kıvrımı oluşturulmamış hatta üst bacak formu sağlanmamış bir popo estetiğinden istediğiniz sonucu alamazsınız. Bu sebeple illaki bütünsel bir bakış açısıyla yaklaşmalı, sadece popoya değil, bele ve üst bacağa da odaklanmalısınız.

Bedeninize ve ruhunuza iyi bakın

Op. Dr. Bülent Cihantimur

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı 

www.bulentcihantimur.com

mail: bulent@estetikinternational.com

Instagram: bulentcihantimur

www.facebook.com/opdrbulentcihantimur

İletişim: 444 77 07

 
Toplam blog
: 85
: 1037
Kayıt tarihi
: 18.05.15
 
 

28 Haziran 1970 tarihinde Kars'ta dünyaya geldim. İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesinin ard..