Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Haziran '16

 
Kategori
Dünya
 

İngiltere'de en uzun gün..

İngiltere'de en uzun gün..
 

Sözcü Gazetesi bugün Sivas Selçuk Anadolu Lisesi duvarında asılı durmaktayken sökülen Atatürk'ün "Ne mutlu Türküm Diyene" ve "Hürriyet ve İstiklal Benim Karakterimdir" sözlerini manşet yaparak söz konusu Okul'u eleştiri yağmuruna tuttu.

Kalın punto ile manşet şu; Çok mu battı!

Bugün İngiltere'de halk oylaması yapılıyor Avrupa Birliği (AB) ile ilgili. Tarihi bir oylama ve Türkiye'yi yakından ilgilendiren derin bir konudur.

Keşke Sözcü bugün dünyayı ilgilendiren bu konuyu manşetine taşımayı akıl edebilseydi.

*

Lazca konuşan bir dünya vatandaşım. Kendimi öyle görmekteyim. Etnik ve Milliyetçi duygularla yapılmaya çalışılan siyasilerin her türlüsünün bir emperyal oyunlarından başka bir şey olmadığını düşünür ve ülkeler arasındaki sınırların da aynı şekilde dünya siyasetçilerinin ve dolayisiyle petrol silah dolar borsa tüccarların işlerine yarayan ve özellikle soğuk savaş dönemlerinden kalma bir siyasal çizelgesinden ibaret  olduğunu düşünürüm.

Cumhuriyeti seviyoruz sevmeye de devam edeceğiz, zira Atatürk'ün vecizelerinde hala takılıyor ve onun üzerinden siyasal getiri elde etmeye çalışıyorsak din üzerinden hamaset yaparak siyasal getiri peşinde koşanlara da söz etmememiz gerektiğini düşünuyorum.

Kemalizm üzerinden siyaset yapmak da din üzerinden siyaset yapmak da tıpkı mehter marşı yürüyüşünde olduğu gibi ülkeyi iki adım ileriye bir adım geriye götürmekten başka bir işe yaramaz.

Bazı şeyleri içimizde yaşatmak en güzeli..

*

Dünya çok farklı bir yörüngenin içine girmiş bulunmaktadır.

Soğuk savaş dönemlerinde Atatürk'ün vecizeleri koşulsuz baştacı ediliyordu. Emperyal ülkeler o dönemlerde bu vecizeler üzerinden ülkeyi sömürmeye çalışıyordu, bugün ise din tüccarlığı üzerinden sömürmeye çalışıyor.

Yani ha Ali hoca, ha hoca Ali misali..

İngiltere'de bugün yapılmakta olan referandum oylaması Atatürk vecizelerinden farklı düşünülemez. Zincirleme kaza misali hepsi biri birine bağlı durumlar olduğunu düşünüyorum.

Aman efendim İngiltere Avrupa Birliğinden (AB) ayrılırsa halimiz nice olur?

Yaman efendim ayrılır mı ayrılmaz mı?

*

Sizlere bir şey söyleye bilir miyim?

Avrupa Birliği sırf Türkiye'yi Ortadoğu'ya hazırlamak için kurulmuş bir birlikti ve bugünkü oylama ile son bulmaya kapı aralanacağını düşünmekteyim.

Yirmi yirmibeş yıl öncelerine gidelim. Sudan sebeplerle hükümetler düşürülmüş, yerine kısa süreli koalisyonlar kurulmuş, Avrupa Birliği Uyum Yasaları bağlamında bir çok değişikliğe gidilmiş hatta idam yasasının kaldırılması bile bu projenin dahilinde gerçekleşmiştir.

Neredeyse AB'ye üye olma aşamasına gelmiş Türkiye'yi -kaba tabirle- parmakta oynatılmaya başlanmış ve onur kırma noktasına getirilmiştir.

Dünya Tüccarları bizim gibi gelişmekte olan ülkeleri etnik ve kültür kimliği üzerinden siyaset gütmeye zorlarken, diğer taraftan dünya markalarını piyasalara sürerek ürünlerini pazarlamaktadırlar.

*

Peki şimdi ne olacak?

İngiltere AB'den bugünkü referandum sonucuyla çekilmese bile zaman içinde tekrar referandum yapılarak üyelikten geri çekilebilir. AB de zaman içerisinde dağılacak, biz de havamızı almış olacağız!

Kim mi kazanacak?

Dünya ekonomisini ellerinde bulunduran içinde Arap tüccarları dahil olmak üzere onbeş-yirmi bilemediniz yirmibeş dünya tüccarları kazanacak. Yani petrol gaz dolar silah borsa tüccarları, tabiki Facebook ve Google de dahil!

*

Dünya tüccarları terör örgütlerini örgütler ve kendi çıkarları doğrultusunda harekete geçirerek amaçlarına ulaşır. İngiltere'deki referandum bile bu senaryoların bir parçası olarak görmek lazım. Mesela "İslami tehdit" hamaseti ile AB ülkelerine korku salarak birliğin dağılmasına zemin yaratılacak ve yarım yüzyıllık hayaller bir çırpıda yok edilecek!

Bu nedenle İngiltere'deki oylama çok önemli olduğunun altını bir kez daha çizmek isterim..

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..