Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

05 Ocak '10

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

İş Yerinde Duygusal Tacize Uğrayanlar ''MOBBİNG''

İş Yerinde Duygusal Tacize Uğrayanlar ''MOBBİNG''
 

http://www.hafif.org/imaj/ColorDesign/mobbing.jpg


İş yerinde duygusal baskıya uğrayan mobbing kurbanları tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de artıyor. Cinsel tacize kadar uzanan mobbing kurbanlarının yaşadıkları psikolojik yaralanmalar ve bunların nasıl tedavi edileceğini uzmanlar bu akşam ÜLKE TV’de ‘İyi Bak Kendine’ programında Uğur Canbolat’a değerlendirecekler.

Mobbing olarak adlandırılan işyerinde duygusal taciz nedir sınırları nelerdir?

Mobbing hangi psikolojik temellere dayanır?

Duygusal taciz madurlarının yaşadıkları duygular nelerdir?

İçe kapanık ve özgüven eksikliği yaşayan kişiler işyerinde duygusal tacize maruz kaldıklarında neler hissederler?
Kişi çok severek yaptığı bir işte mobbingle karşılaşması onun iş ve yaşam enerjisini nasıl etkiler?

Mobbingi uygulayan yönetici ise diğer iş arkadaşlarını olumsuz yönlendirdiğinde kişi ne yapmalıdır?

Mobbingi uygulamaya yatkın olan kişilerin yaşadıkları zaaflar nelerdir ve hangi duygularını bastırmak için başkalarını ezmeye yönelirler?

Mobbinge muhatap olan kişide ne gibi psikiyatrik hastalıklar ortaya çıkar?

Mobbing uygulayıcıları neden eleştiriye kapalıdırlar ve farklı düşünceye toleranssız olurlar? gibi konuları uzmanlar bu akşam İyi Bak Kendine programında Uğur Canbolat’a değerlendirecekler.


Cinsel tacize kadar varan, başka çalışanların önünde mağdurun özel yaşamı ve bazı özelliklerini aktararak kınanmasına yol açan bu kişilerin ruhsal durumu nedir?

Kendi çocukluk dönemlerinde yaşadıkları ya da tanık oldukları ne gibi olayların bilinçaltlarında yer alabileceği, tacize maruz kalan kişilerin ne gibi yanlışlar yaptıklarının dile getirileceği programın konukları Memory Center Nöropsikiyatri Merkezi’nden Uzman Psikolog Yıldız Burkovik ve NPİSTANBUL Etiler Polikliniği’nden Psikiyatri Uzmanı Dr. Hakan Erkaya olacaklar.

Mobbing uygulamasında pasif ve aktif saldırganlık tanımlarının ne olduğu, mobbing yapılan kişinin her sabah güne iş stresi ile başlaması ve işe gitmek istememesinin kendisinde oluşturduğu tahribatı nasıl aşması gerektiği, çaresizlik ve anlaşılamama durumunun psikolojik sağlığı nasıl etkilediği, sindirme, yıldırma, aşağılama gibi uygulamalara karşı neler yapılabileceği ve hangi aşamada psikolojik yardım almanın kaçınılmaz olduğu gibi konuların ele alınacağı programda canlı bağlantılar ile seyirci soruları alınacak, iyibakkendine@ulketv.com.tr adresine gelen e posta soruları da stüdyo konuğu uzmanlar tarafından cevaplandırılacak. 0216 633 06 96 nolu danışma hattını arayıp isim ve sorusunu bırakanlara da cevap verilecek.

Uğur Canbolat’ın hazırlayıp sunduğu Ayhan Pala’nın yönetmenliğini yaptığı kendine iyi bakmak isteyenlerin, modern insanın sorunlarına dair yeni arayışlar bulan yeni çözümler üreten ekranların ‘Koruyucu Ruh Sağlığı’ programı İyi Bak Kendine bu akşam saat 23.30’dan sonra ÜLKE TV’de.. ÜLKE TV TÜRKSAT 2 A uydusu, KABLO TV, DIGITURK 38. ve D-SMART 94. kanaldan izlenmektedir.

MOBBİNG NEDİR?

<ımg id="dlBloglar_ctl00_Image1" alt="" src="/Images/Blog/131/22/222859.jpg" align="left">

http://blog.milliyet.com.tr/Mobbing_Nedir_/Blog/?BlogNo=222859

Sağlık huzur dolu bir yaşam sizinle olsun.

Sabiha Rana

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..