Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mart '13

 
Kategori
Sosyoloji
 

Kapitalizm tanrısından köle dünyanın insanlarına üç vahiy: Yardım, paylaşma, dayanışma

Kapitalizm tanrısından köle dünyanın insanlarına üç vahiy: Yardım, paylaşma, dayanışma
 

Bu tür yazılarımızda ne demek istediğimizin anlaşılmaması kurtuluş bekleyen insanlık için büyük şansızlık. İşlerine geliyor belli ki.

Neyi nasıl anlatsak acaba? Yardım, paylaşma, dayanışma argümanlarının ne kadar insani olsa da, hatta yoksul ve çaresiz insanlar için ne kadar elzem olsa da temelde dünyada refah mücadelesini sekteye uğrattıkları görülüyor maalesef.

Dünyada halkların sorumluluğunu üzerine alanların bu gerçeği görmeye çalışmamaları, bu kenarda köşede kaybolmuş küçücük önemsiz yazılara bakmamaları sonucunu doğuruyor. Oysa bir din gibi farklı söylemlerle akıllara yüreklere hitabeden yazılarımızın okunması gerekiyor.

Yardım alan aldığı ile,yardım eden de verdiğiyle mutlu olunca Kerim Korkut’un söyledikleri haşa kutsal ayet gibi önemli olsa kimse dinlemeyecektir. Oysa biz ısrarla bu yazıları yazıyor, yazıyor ve (yardım/paylaşma/dayanışma) komplikesinin insanlığın hayatından çıkarılması halinde dünyanın bir böyle daha olacağını iddia ediyoruz.

(Yardım/paylaşma/dayanışma) devlet politikalı ülkelerde insanların birey olarak gerçek güçlerini gösteremeyecekleri, yeteneklerinin ortaya çıkmayacağı, var olan becerilerinin de kaybolacağı çok açık. İslam ülkelerinde sadaka rejimleri, yardım, dilencilik yoğun olduğu için gelişemediklerini görüyoruz.

(Yardım/paylaşma/dayanışma) argümanının ne kadar zorunlu olduğunun belli olmadığı örneğin ülkemizde ülke olarak büyük avantaj ve kaynaklarımıza rağmen gelişme sağlanamıyor.

Yardıma alışmış insanlarımız kendisine bir şekilde az ya da çok bir maaş bağlanmasını yeterli görüyor. Herkes üç kuruş maaş derdinde. Bu üç kuruş maaşla hayatlarını garanti ettiklerini, güvenceye kavuştuklarını sanıyorlar. Ben merak ediyorum, milyonlarca insanımızı ikna eden, tatmin eden 500 lira bağ kur maaşı insanlar için nasıl güvence yaratıyor. Emeklilik hakkı olmayanlar da kendilerine yardım anlamında maaş bağlanmasını istiyorlar.

İnsanlara bu şekilde üç beş kuruş maaş bağlayıp evlerine yolladığınız zaman onların aklını/gücünü/yeteneğini çöpe attığınızı da biliyor musunuz?

Boğaz yediğine göre insanın elleri üretmek zorundadır. Yardım, yardım ettiğiniz kişiyi bitirir. Kerim Korkut’un sizlerden farkı bunları görmesidir. Yardımla yaşayanın sadece k…çında donu olur, Mercedes arabası olmaz. Hadi insanlar kör, cahil, kabul ediyor, siz her şeyi bildiğini söyleyenler bu yanlışlarla neden devam ediyorsunuz.

İlla da bir şeylerinizi paylaşmak istiyorsanız gülüşlerinizi paylaşın, sevginizi paylaşın. Cebinizdeki parayı paylaşmayın. Güç tek başınalıktadır, dayanışma gücü zafiyete uğratır.

Ey insanlar! Başınızdaki krallarınız şeytanla ortak yahut da bilgisizlik içindeler. Onurlu bir insan kefenini yardım olarak alamaz. Ben toprağın yerinde olsam bu kişiyi kabul etmem. Bu düzen kapitalizmin oyunu. Sizi, bizi bu şekilde köle yapıyorlar. Senin yardıma ihtiyacın yok, ülkende her şey var, onları iste.

Kerim Korkut düzenleri bu ülke için, insanlık için zorunludur. Onun düzenini ayağa kaldırın ki siz de ayağa kalkabilesiniz.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..