Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Şubat '13

 
Kategori
Magazin
 

Katy Perry dekolte yasağını nasıl deldi ?

Katy Perry dekolte yasağını nasıl deldi ?
 

Katy Perry Grammy ödüllerinde yasağı az da olsa deldi ve göğüs dekolteli elbise ile ödül gecesine katıldı.

Günümüzde dekolteye yasaklar giderek artıyor.

Birçok ülkede muhafazakar eğilimlerin artmasına paralel olarak dekolte giyenlerin fazla açık giyinmemeleri konusunda yapılan tenkitler ve uyarı haberlerinin sayısı her gün hızlı bir şekilde artarak devam ediyor.

Biz de muhafazakar kapalılığı birçok alanda yaşıyoruz.

Dizilerde kadınların vücutlarının omuz kısımlarını gösteren sahneler bile artık sansürlenmeye başladı.

Bu tip haberler özellikle de devlet kanalında yapılmaya ve toplumun tepkisi ölçülmeye çalışılıyor ki ilerde özel kanallarda da bu tip yasaklara zemin hazırlanabilsin.

Bizde ise arap ülkelerine ve gelişmemiş ülkelere benzer şekilde resmi her kurum ve kuruluşlarda giderek kapanma gerçekleşiyor.

Mecliste etek boyu uzuyor, dekolte giyilebilen resmi alanların sayısı hızla azalıyor, yakında dekolte giymemek normalleşecek.

En son haber ise hava yollarında muhafazakar ve Osmanlı tarzında bir giyim şeklinin düşünülmesi ve gerçekleşecek olması biraz düşündürücü olarak gözüküyor.

Aslında muhafazakarlık ya da dekolteye tepki farklı şekillerde zihnimizde ortaya çıkıyor.

Çoğunluğu erkekler olmak üzere birçok kişi dekolte giyen bayanlara bakmaktan hoşlanıyor ya da hoşlanmasa bile özellikle derin dekolte giyen bir bayana mutlaka göz ucuyla bakıyor.

Bir grup var ki sözde inancı gereği dekolteli bir bayandan tarafa yönünü bile çevirmiyor ama evde biri resmi nikahlı diğerleri ise imam nikahlı bayanlarla birlikte yaşama hiç sesini çıkarmıyor.

Bayanlar ise dekolte giyen bayanlara mutlaka ve mutlaka kıskançlıkla bakıyorlar ve dekolte giyen kadınlar güzel ve zayıf yapılı ise çoğu zaman da sinirli bir tavır sergiliyor.

Fakat tüm dünyada genel gören görüş ise dekolteli başka tanımadığın ya da doğrudan ilişkin olmayan bir kadın ise bak, seyret, eleştir; ama senin yakının, eşin, kızın ise dekolte giyinmesine izin verme ve izin verilmesine müsaade etme.

Genel anlayış çoğu toplumda böyle.

Fakat sanat camiası ise bu konuda ikiye ayrılıyor.

Dekolte giyenler ve dekolte giyenleri eleştirenler

Dekolte giyenler de ikiye ayrılıyor. Dekolte giyerek gündemde kalanlar ve gerçekten de dekoltenin yakıştığı, şık durduğu ve abartmadan hoş bir elbisenin cillop gibi üzerine oturduğu kadınlar.

 

 

Grammy ödüllerinde Katy Perry Yasağı Deldi

http://www.milliyet.com.tr/fotogaleri/47090-yasam-boyle-kapandilar/4

 

 
Toplam blog
: 537
: 1884
Kayıt tarihi
: 10.06.10
 
 

Gündemi ve olayları yakından takip etmeye çalışıyorum. Sinema, kitaplar, spor, doğa, siyaset, miz..