Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '18

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Keyifli Bir Uçak Yolculuğu İçin Yapmanız Gerekenler

Keyifli Bir Uçak Yolculuğu İçin Yapmanız Gerekenler
 

Keyifli bir seyahat için kendinizi rahat hissetmeli, hiçbir eksiğinizin olmadığını bilmelisiniz. Aşağıdaki hazırlıkları tamamladığınızda seyahatinizin tadını çıkarabilirsiniz.

Uçuşunuzu kaçırmak istemiyorsanız, havalimanına gidişinizi iyi planlayın. Uçuştan en az 2 saat önce havalimanında olmaya dikkat edin. Kalabalık bölgelerde ve yoğun dönemlerde en az 3 saat önce havalimanına varmanız uçuşu kaçırma riskinizi en aza indirir.

Uçuş için gerekli olan belgelerin yanınızda olup olmadığını kontrol edin. Uçak bileti, nüfus cüzdanı ve pasaport gibi önemli belgeleri her an kolayca ulaşabileceğiniz bir çantada bulundurun.

Güvenlik kontrolü sırasında X-ray cihazından geçme işleminizi kolaylaştırın. Kemer, anahtarlık, para, takı ve saat gibi metal eşyaları üzerinizde bulundurmamaya özen gösterin.

Kabin bagajınızda taşıyamayacağınız maddeleri ve miktarlarını öğrenin.

Seyahat günü ne giyeceğinizi önceden planlayın. İhtiyacınız olan her şeyin bagajınızda olduğundan emin olun.

Uçuşunuz için rahat ve terletmeyen, pamuklu giysiler tercih edin.

Ayağınızı sıkan çoraplar ve rahatsız ayakkabılar giymekten kaçının.

Uçuş sırasında tablet, e-kitap okuyucu ve dizüstü bilgisayar aracılığıyla eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Uçuşunuzdan önce bu cihazları kitap, film, oyun ve müzikle doldurun. Ayrıca uçak içi eğlence sistemimizdeki film, dizi, müzik ve oyunlar eşliğinde keyifli vakit geçirebilirsiniz. ABD ve Birleşik Krallık uçuşlarında akıllı telefondan daha büyük elektronik cihazların kabin içinde taşınamadığını hatırlatalım.

Gözlerinizi uçuş sırasında korumanız gerekir. Gündüz uçuşlarında güneş gözlüğü takarak güneşin zararlı ışınlarına karşı gözlerinizi koruyun. UV ışınlarına karşı korumalı bir kremle gözlerinizi nemlendirebilirsiniz. Ayrıca penceredeki güneşliği çekerek güneş ışığından kaçınabilirsiniz.

Uyumayı planladığınız uzun süreli uçuşlarda yastık ya da şişirilebilir boyun yastığı faydalı olur. Ayrıca uçuşlarımızda isterseniz yastık alabilirsiniz. Işıktan etkilenmemek için maske kullanabilirsiniz.

Uçuşta kabin atmosferi oldukça kurudur. Cildiniz ve gözleriniz uçuş sırasında çok hassaslaşır. Deniz seviyesindeki %60-70 oranındaki nem uçak içinde %20’ye kadar düşer. Uçuşta cildinizin stresini azaltmak için nemlendirici kullanın.

Uçuşlarda uzun süre oturmak ayakların şişmesine neden olur. Kan dolaşımına yardımcı olan özel çoraplar giymek şişmeyi ve damarlarda pıhtı oluşmasını önler. Bunun dışında en az 3 saatte bir yerinizden kalkıp uçak içinde dolaşmak kan dolaşımınız açısından faydalıdır. Ayrıca kabin içi egzersizlerini uygulayın.

Uçağın kalkışı ve inişi sırasında dış basınç hızla değiştiğinden, orta kulak basıncının dengelenmesi için bir şeyler yiyin ya da sakız çiğneyin.

Uçuştan önce ve uçuş sırasında alkol almamaya dikkat edin.

Uçuş korkusu yaşayan yolcular için havayolları tarafından düzenlenen Uçuş Korkusunu Yenme Programlarını takip edin.

Keyitli uçuşlar 

 
Toplam blog
: 20
: 473
Kayıt tarihi
: 23.01.18
 
 

Boğaziçi Üniversitesi Turizm Otelcilik bölümü mezunuyum. 14 yıllık profesyonel turizmci, amatör f..