Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Haziran '11

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Kolay yaşam

Kolay yaşam
 

kolay yaşam


Kolay yaşam, içinde mücadelelerin, zorlukların, engebelerin olmadığı bir yaşam DEĞİLDİR! Kolay yaşam, aklımızın gelişmişlik düzeyinin bir sonucudur. İçinde yaşamın bütün zenginliğini taşır doğal olarak, güçlükleri de, problemleri de!Çünkü onun kolaylığı, duyduğumuz yaşama hazzından gelir, basit, sade oluşundan değil. Allah kimseyi problemsiz bırakmasın dediğiniz oldu mu hiç yaşamınızda? Benim oldu!
Kırk yaşımda bekardım ve annemle(rahmetli) birlikte yaşamaya başlamıştım. Onun davranış kalıplarını ezberlediğim için aramızda bir uyum da oluşmuştu. Ve annem üç aylığına hacca gitmişti. Ben sevinçten uçuyordum. Ama olmadı. Akşam eve gitmek gelmiyordu içimden birkaç gün sonra.. İçimden bir sesin şöyle dediğini duydum, o eve gittiğimde boş olmasın da içinde beni bekleyen bir düşmanım olsun! Oysa ben yalnız yaşama ustası bilirdim kendimi! Fuzulü’nün bir şiiri geldi aklıma.
“son nefesimde başucumda biri bulunsun da,
bir yudum su istediğimde varsın ‘Hayır!’ desin bana”
Sonra, nefes alıp vermenin bile bir şekilde yük olmaya başladığı bir ruh halimi fark ettim. Ne müzik kalmıştı, ne sanat, ne de felsefe …! İşten de ayrılmıştım. Birkaç ay yetecek kadar da para kalmıştı elimde. Arkadaşlarım İzmir’de çalışıyor ve ısrarla beni çağırıyorlardı. Bir heves yükseldi içimde; ama beni harekete geçirecek kadar güçlenmeden de sönüverdi! İşte o sıralar, içimden, “Allah kimseyi problemsiz bırakmasın!” dedim ve gülerek farkına vardım ki, benim yaşamımda eksik olan tek şey problemmiş. Hiçbir problem bulamıyordum yaşamıma baktığımda, ve böyle bir yaşamın tadı hiç de güzel değilmiş gerçekten. Tabii ki çözdüm! EVLENDİM! 

KAFANIZIN İÇİNDE BİR KÖPEK BALIĞI YOK MU? 

Japonlar balık konusunda yüksek bir damak zevkine sahiplermiş. Ama Japon balıkçıları, bu durumun yarattığı talebi karşılamakta güçlük çekiyorlarmış. Ancak çok açıklarda bulunup avlanabilen lezzetli balıklar kıyıya varıncaya kadar, tazeliklerini yitiriyorlarmış. Japon balıkçılar bu sorunu çözmek için, gemilerinin içine havuz yapıp, bu balıkları canlı canlı getirmeye başlamışlar. Ancak bu kez de, balıklar havuzda tembelleşip, hareketsiz kaldıkları için etleri lezzetini kaybediyormuş, bir miktar da olsa. Japon balıkçılar bu sorunu da çözmüş. Havuzun içine bir de köpek balığı avlayıp atmışlar. Böylece balıklar, sahile gelene kadar HAREKETLİ ve CANLI kalabiliyorlarmış artık ve etleri de tabii ki yüksek bir damak zevkine hitap eder şekilde oluyormuş. Kafanızın içinde bir köpek balığı yok mu? Varsa onun ne gibi bir işlevi olduğunu biliyoruz artık! Kolay yaşam budur. Çünkü her şey hareketli ve canlı görünür hale gelir bu şekilde ve ancak bu durumda biz, yaşamdan haz duyarız! Gönlünüzce bir gün olsun! 

izzetbalci@ziprotek.com 

 
Toplam blog
: 75
: 1163
Kayıt tarihi
: 06.06.11
 
 

Zihinsel Programlama Teknikleri(NLP, Hipnoz, Meditasyon..vs.) alanında, uzun yıllardır araştırma ..