Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mart '15

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Masonluk nedir, neden mason olunur?

Masonluk nedir, neden mason olunur?
 

internetten alınmıştır


Günümüzde pek fazla sözü edilmese de Türkiye gençliğinin ideolojik kamplaşmalara ayrıldığı yetmişli yıllarda masonluk çok fazla gündeme gelen bir kavramdı.

Özellikle o zamanlar aktif siyasetin içinde ve çoğu zaman zirvesinde duran Süleyman Demirel ve arkadaşlarının çoğunun mason oluşu, özellikle siyasette masonluğu sürekli gündemde tutardı.

Bizler de o günlerde masonlukla ilglili çok kitaplar okuduk...Benim kütüphanemde halen en az beş ayrı kitap vardır masonları ve masonluğu anlatan...

Bugün Yeni Şafak gazetesinin F.Gülen'in masonluğuna dair belgeleri yayınlamasından sonra konu Türkiyede yeniden gündeme geldi...Öyle sanıyorum ki, bir müddet tatışılacak masonluk...

Benim masonlukla ilgili okuduklarımdan ve yaşadıklarımdan edindiğim bilgi ve izlenim, masonluğun insanlığa hizmet maskesi arkasında uluslarası siyonizme hizmet eden açık/gizli bir örgütlenme olduğudur.

Malum olduğu üzere Yahudilik ırka dayalı bir dindir...Yani, Yahudi soyundan gelenler ancak Yahudi olabilir...Böyle olunca, uluslarası siyonizmin dünyanın her yanında etkin olması mümkün değildir; çünkü dünyanın her yanında yeterli Yahudi yoktur.

Bu nedenle, Yahudi olmayanları mason yaparak siyonizme hizmetkar eder hale getiriliyor...Dünyanın hemen her ülkesinde belli mevkilere gelen insanlar, bu örgüte üye yapılıyor ve hem örgüt ondan istifade ediyor, hem o kişi örgütün desteğini alarak daha yüksek mevkilere gelebiliyor.

Bildiğim kadarıyla her alanda mason biraderler olabiliyor...Niitekim, ben Kayseride görev yaparken oturduğum mahallenin imamı, kendisine masonluk teklif edildiği ama kendisinin kabul etmediğini anlatmıştı.

Bu imam, biraz aktif ve ağzı laf yapan, biraz da klasik "imam" tipinin ötesinde modern takılan bir adamdı. Yani, masonların imamalardan ya da "vaiz"lerden uzak olduğnu zannetmek yanıltıcı olabilir.

Masonlukla ilgili bir anımda şöyledir: Erzurum'da üniversite öğrencisiyken ( 1975-79) yine bir seçim döneminde iki kişinin sokak ortasında konuşmasına kulak misafiri olmuştum...Aslında misafirlik falan değil bayağı bir yüksek sesle yapılan bir taştışmaydı.

Demirelci olduğu anlaşılan biri, karşısındakine masonluğun ne kadar iyi ve islami olduğunu anlatmak için Kuran'dan masonlukla ilgili örnek verirken, "masunluk Kuranda geçiyor hiç kötü olur mu" diye ateşli ateşli savunma yapıyordu.

O zaman Erzurum duvarlarına "Nurlu Demirel" diye yazılar yazılırdı...Biz İslamcılar Rahmeti Erbakan'ı desteklerdik, Nurcular da Demirel'i desteklerlerdi.

Masonluk'u "masunluk" anlayarak- ya da onlara öyle anlatılıyordu- Kuranda geçiyor diye savunun Erzurumlu vatandaş aslında a(l)danmışlığın o zamanki prototipiydi.

Bugün de yine Nurculuk fikriyatını kullanan bir "cemaat yapılanması"nın liderinin mason olduğuna dair belgeler ortaya çıktı...Gerçi F.Gülen tarafı bunu yalanlıyor ama yıllarca onun yanında kalan Latif Erdoğan gibi insanlar bu belgelerin gerçek olduğunu ifade ediyorlar.

Masonluk bugün de hala etkin midir, bilmiyorum...Çeşitli adlar altında "iyilik melekliği" yapan dernekler var...Ama görünen bu yüzlerinin ardında uluslararası siyonizmle ne kadar bağlantıları var ve onlar adına neler yapıyorlar, bilemiyorum...

Bildiğimiz şu ki,  böyle uluslarası güçlerin desteğini almadan, sıradan bir "vaiz"likten Türkiye çapında büyük bir ekonomik güce erişmek ve dünya çapında siyaset yürütmek kolay olmazdı.

Bugün kaç Müslüman Türk evladı, yıllarca Amerikada her türlü imkan ve destek arkasında yaşayabilir ve kaç girişimçi dünyanın 180 ülkesinde binlerce okul açma gücüne sahip olabilir??

Siyonizm, Türkiye zeminine 40 yıl önce attığı tohumların meymevisini devşirmek istedi belli ki...Bunun Türkçesi şuydu: İsrail'i "one minute" diyen iktidarı alaşağı etmek ve Türkiye'yi yeniden İsrail'in yörüngesine oturtmak!

Allaha şükür ki, bunu önleyecek siyasi akıl, irade ve istikrar var bu ülkede...Bu nedenle başaramadılar...

Ve başaramayacaklar!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..