Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mayıs '15

 
Kategori
Futbol
 

Neler gördük neler!

Neler gördük neler!
 

Uzamayan Kol Yapmışlar !!


Dün akşam Beşiktaş çok daha iyi oynadığı derbiyi kaybederek bu seneki kadrosu ve oyunu ile şampiyonluğu hiç de haketmeyen Galatasaray'ın ekmeğine yağ sürmüş oldu.

Fenerbahçe için şampiyonluk umutları artık kaf dağının ardında kaldı.

Aslında Fenerbahçe'nin mevcut teknik kadrosu ve futbolcuları bu sene Türkiye'de şampiyon olmak için fazlası ile yeterliydi. Avrupa'da oynamayacak olan Fenerbahçe kadro yapılanmasını Türkiye'de şampiyon olacak şekilde kurgulamıştı.

Ancak Fenerbahçe yönetiminin hesaba katmadığı ve bir önceki sezon ortaya çıkmayan bir gerçek vardı. Galatasaray'ın arkasındaki gizli güç. O güç bu sene tekrardan devreye girdi ve böylece evdeki hesap çarşıya uymadı.

Bu sene Galatasaray maçlarında, Galatasaray'ın kaçırdığı gole üzülen bir rakip takım futbolcusu gördük, Galatasaray'ın attığı golden sonra golü atan oyuncuyu "çak" yaparak tebrik eden rakip takım futbolcusu gördük, Galatasaray'ın attığı gol sırasında gayri ihtiyari olarak ayağı ile sevinç refleksi ortaya koyan hakem gördük.

Hayatımızda ilk defa kolu uzamayan ve bir anda omzuna yapışık kalmış olan bir kaleci gördük. Hatta sadece biz değil bütün Avrupa da medyaları aracılığı ile gördü. 

Başka neler mi gördük; Galatasaray'lı bir futbolcunun sezon boyunca defalarca kırmızı kartlık fauller yapmasına rağmen en fazla bir kaç defa "lütfen" sarı kart gördüğünü ve bu sarı kartlarda da hakemlerin üzerine yürüyerek bağırıp, çağırdığını gördük. 

Tabi bunların yanında görmediğimiz şeyler de oldu. Herhangi bir Galatasaray'lı futbolcunun kırmızı kart gördüğünü görmedik. Galatasaray maçlarında rakip takımlara penaltı verildiğini görmedik. 

Bizim gördüğümüz tüm bu durumların Türk Medyası tarafından görülmediğini veya görülmek istenmediğini gördük.

Toplamda 28 tertemiz şampiyonluk gördük ancak son 20 yılda çalınan bir çok şampiyonluklarımızın da olduğunu gördük.

Varsın olsun şampiyonluklar çalınmaya devam edilsin. Yeter ki biz Yüce Atamızın izinde olmaya ve Fenerbahçe Cumhuriyetinin değerlerini korumaya devam edelim.

Saygılarımla,

Muhittin KAYAKIRAN

 

 

 
Toplam blog
: 72
: 623
Kayıt tarihi
: 12.11.09
 
 

1974 Adana Doğumluyum. İTÜ Makina 1996 mezunuyum. Hobilerim arasında film seyretmek, müzik dinlem..