Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Eylül '15

 
Kategori
Kültürler
 

Payamlı (Bademli) baklava

Payamlı (Bademli) baklava
 

*Mutlaka payamlı deneyiniz, çok farklı bir lezzetle karşılaşacaksınız.

Malzeme:

...

1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı süt
2 yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
1/2 yemek kaşığı sirke
çok az tuz
1 paket nişasta
bir fiske hamur kabartma tozu
aldığı kadar un
300 g payam (badem)
125 G tereyağı

Şerbeti için:

4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
yarım limonsuyu

YAPILIŞI:
Yağ, sütü, yumurta, sirke, yoğurt, tuz ve hamur kabartma tozu hamur yoğurma kabına bırakılarak iyice karıştırılır. Aldığı kadar unla yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilerek üstü hamur beziyle örtülür. Hamur tahtasına alınan hamur bıçakla kesilerek dört eşit parçaya ayrılır. her bir parçası rulo haline getirilerek ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Yaklaşık her bir rulo 20 parça olur. Nişastanın tamamı bir kaba boşaltılarak elde edilen hamur parçacıkları dört ayrı bölüm şeklinde nişasta tabağına yerleştirilir. İlk 20 parça hamur merdaneyle pasta tabağı büyüklüğünde tek tek açılarak nişastaya batırılır ve üst üste bırakılır. Diğer parçacıklara da aynı şekilde açılarak aynı şekilde üst üste bırakılır.

Dövülmüş payamlara bir avuç toz şeker karıştırılır. İlk 20 katlık hamur merdaneyle tepsi büyüklüğünde açılarak tepsiye döşenir ve payamlı için üçte biri bu kata döşenir. Katlı hamurların tümü bu yöntemle açılarak tepsiye döşenir. Şekilde görüldüğü gibi kesilerek dağlanan tereyağı üzerine gezdirilerek soğuk fırında 170 derecede pembeleşinceye kadar pişirilir. Pembeleşince fırının ısısı biraz daha düşürülerek iyice kızarması beklenir ve fırın kapatılır.

Şeker ve su karıştırılarak kaynatılır. Boncuk boncuk olunca yarım limon sutu eklenerek 5 dk daha kaynatılır ve baklava soğuk şerbeti sıcak olacak şekilde baklava şerbetlenir.

Afiyet olsun 

 
Toplam blog
: 124
: 393
Kayıt tarihi
: 01.04.11
 
 

Diyarbakır’da doğdu, tam bir Diyarbakırlı olarak büyüdü. İlk okulu İsmet Paşa İlkokulu’nda, orta ..