Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Aralık '14

 
Kategori
İlişkiler
 

Sevginin halleri

Sevginin halleri
 

Sevginin katı hali


Sevginin halleri vardır, suyun halleri gibi ; katı, sıvı, gaz. Ve siz hangi halini yaşıyorsanız o dur yaşatabildiğiniz.
 
Sevginin katı halini yaşıyorsanız buz gibisinizdir ve sevginiz buz kestirir herkese. Belki de en çok siz sevmektesiniz, hatta sevdikleriniz için yapamayacağınız şey yoktur ama ah bir de bunu gösterebilseniz.
 
Ben buyum değişmem hallerinden bir vazgeçebilseniz. Bir kırabilseniz şu buzdan kabuğununuzu ve altında sımsıcak atan yürek ısıtsa yaşadığınız ortamı. Elini yakan çocuğunuza bağırmak yerine elini öpseniz " öptüm geçti" diyebilseniz. Ama olmaz siz buz devri insanlarınız ve sizce kabuğunuz kırılırsa başkalarının maskarası olursunuz. 
 
Sevgiyi göstermek sizce ayıp, seni seviyorum demek gereksiz, öpmek anlamsız, sarılmak o da ne yahu....
 
Sevginin sıvı halini yaşıyorsanız, ırmak gibisinizdir. Geçtiğiniz heryer canlanır, yeşerir, yaşam kokar. Bir de geçemediğiniz  yerler vardır ki onlar kurak kalır. Katı halden daha iyi olmakla beraber, yine de eksiktir ve dar alandadır sevgi sözcükleriniz. Siz çocuklarınızı çok seversiniz ama komşunun çocukları sizin ırmağın kenarında olmadığından onlara tahammül edemezsiniz.
 
Evdeki köpeğiniz çok değerlidir ama sokaktaki köpeğe tekme atabilirsiniz. Siz sokak köpeklerinin başını okşamaz, çocuk yuvalarını ve huzur evlerini ziyaret etmezsiniz. 
 
Sizin sevginiz anca çevrenize yeter, bana ne herkes kendi ailesinden sorumludur der, çok severmişsiniz gibi kurum kurum kurulursunuz.... Neyse yine de katı halden iyisiniz.
 
Ah bir de sevginin gaz hali vardır ki...Bulut gibisinizdir, herkese ve heryere ait. Herkese yeten, herkese dokunan, sarıp sarmalayan. 
 
Sevmek için sizin olması gerekmez, var olması yeterlidir. Gözünüzün gördüğü, kulağınızın duyduğu herşeyi değil, var olan herşeyi seversiniz siz.
 
Seni seviyorum demekle kalmaz her hareketinizle belli edersiniz. Sevdikleriniz için yaşamı güzelleştirir, onlara anlam katarsınız. Sevdiklerinizin hane haklı, komşu, memleketli, vatandaş olması gerekmez.
 
Siz Afrikalı çocuğa, bebek foklara, hapis tutulan yunuslara, hiç görmediğiniz ülkelerin, hiç dokunamayacağınız insanlarına yüreğinizde yer açarsınız. 
 
Sevginizi hiç ertelemez, kendinize keşkeler yaratmazsınız. 
 
Ve geceleri yastığa başınızı koyarken vicdan muhasebesi yapmaya gerek duymazsınız. Siz tepeden tırnağa en doğalından insansınız.
 
Keşke bulut olsa tüm insanlar...
 
Toplam blog
: 17
: 513
Kayıt tarihi
: 25.04.08
 
 

Fikir sahibi olmadan önce bilgi sahibi olmayı, en azından namusuzlar kadar cesur olmayı seçen, ya..