Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ağustos '17

 
Kategori
TV Programları
 

Şevkat Yerimdar Reyting Rekoru Kırdı!

Şevkat Yerimdar Reyting Rekoru Kırdı!
 

Yazlık televizyon ekranının bir hayli tekrarlı, bol yarışmalı ve birbirine benzeyen yazlık dizilerle dolu olduğunu biliyoruz. Hemen her gün bereketsiz diye adlandırılabilecek bir sıralama ile bizleri karşılayan bu ekranın sahneyi kışlık sezona bırakmasına çok kısa bir zaman kaldı. Bu yüzden birçok yapımın vites yükselttiğini, kış sezonunda da ekranda kalabilmek adına büyük çabalar harcadığını biliyoruz. Tüm bu hareketlilik arasında dün gece yayınlanan Şevkat Yerimdar 13.bölümü ile yazlık bir rekorun sahibi oldu.

Sinemada yayınlanan 2 filmi ile büyük beğeni toplayan Şevkat Yerimdar karakterinin kısa zaman içerisinde yıllardır yayınlanan mahalle dizilerinin tadını vererek reyting sıralamasının zirvesine oturduğunu daha önce yazmıştım. Karşısında yer alan ve bir hayli izleyicisi olan Kalp Atışı'na rağmen başarı ile ekrana gelen Şevkat Yerimdar dün gece yayınlanan bölümü ile aldığı reyting sayesinde yaz rekorunu kırdı. Her üç grupta da liderliği ele alan yapım, TOTAL grubunda aldığı 9 reyting ile yazın en çok reyting alan yapımı unvanının sahibi oldu. ABC'de 7, AB'de ise 6 reyting alan yapım genel reyting ortalaması ile de kanalın en çok izlenen yapımı haline geldi.

Bildiğiniz gibi, yapımın dizi haline geleceğinin belli olmasının ardından uzun bir süre ne zaman ekrana geleceği belli olmamış, bu durum yapımın başlamadan bittiğine dair homurtuların yayılmasına neden olmuştu. Ancak FOX'un akıllı hamlesi sayesinde yazlık sezonda bol tekrarlı şekilde yayınlanan Şevkat Yerimdar bu günlere gelebildi.

Şevkat karakterinin tatlı sert halinin yanı sıra, mahallede yer alanların da performansları ile katkı sağladığı Şevkat Yerimdar'ın bu başarısı ile önümüzdeki sezonda da yeri garanti. Kalp Atışı, Aşk ve Mavi, İstanbullu Gelin, Arka Sokaklar ve Payitaht Abdülhamid gibi rakiplere karşı Şevkat'e bol şans diliyorum.

Yeni sezonda da bol reytingler gardaş!

 

Anıl Koldaş

twitter.com/koldasanil

koldasanil@gmail.com

 
Toplam blog
: 670
: 3634
Kayıt tarihi
: 11.02.13
 
 

Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunuyum. Koyu Fenerbahçeli, Ankara aşığı olup; anlataca..