Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Temmuz '16

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Türk vatandaşlarının vizesiz gidebilecekleri ülkeler

Türk vatandaşlarının vizesiz gidebilecekleri ülkeler
 

Tatilini deniz kum güneş yerine keşif ağırlıklı değerlendirmek isteyenlerin en büyük sorunu vize problemi olduğu için bu hayallerinden çoğu zaman vazgeçiyor.


Yaz aylarının gelmesi, okulların kapanması ve yıllık izinlerin alınması ile birlikte tatil için planlar da başladı. Tatilini deniz kum güneş yerine keşif ağırlıklı değerlendirmek isteyenlerin en büyük sorunu vize problemi olduğu için bu hayallerinden çoğu zaman vazgeçiyor. Fakat Türk vatandaşları 60’dan fazla ülkeye vizesiz seyahat edebiliyor.
 
Seyahat öncesi hazırlık aşamasında vatandaşı bir hayli yoran vize uygulaması Türkiye’nin dış politikada attığı pozitif adımlar sayesinde birçok ülke ile kalktı. Umuma mahsus pasaport sahibi vatandaşlar 69 ülkeye vizesiz, 30 ülkeye de kapıda vize uygulaması ile girebiliyor. Ülkelerin siyasal ilişkilerindeki gelişmelere bağlı olarak vize uygulaması devamlı değişmektedir. Bu nedenle T.C. Dışişleri Bakanlığı sitesinden takip edilmesi gerekir.
 
Bavulunuzu ve pasaportunuzu alıp tek bir bilet ile uğraşmadan farklı kültürleri seyahat etmek, ufkunuzu geliştirir. Bunların başında hem yakınlığı hem de hala Osmanlı’dan birçok iz taşıyan Balkan ülkeleri gelmektedir. Makedonya, Arnavutluk, Sırbistan, Bosna- Hersek hem yakın tarih bakımından hem de Osmanlı Dönemi ile harmanlaşan dokusu ile görülmesi gereken yerlerin başında geliyor.
 
Afrika ülkeleri vizesiz seyahat edebileceğiniz bir başka destinasyon. Fas, Güney Afrika Cumhuriyeti, Kenya, Libya, Seyşel Adaları ve Tunus gibi birçok Afrika ülkesinde 90 gün boyunca vizesiz kalabilir kabile kültürünü, safari macerasını, sultanlar şehri Marakeş ve Kazablanka’yı gezerek unutulmaz bir tatil gerçekleştirebilirsiniz. Afrika ülkelerinden olan Sudan’a ise kapıda 100 dolar karşılığında alacağınız vize ile girebilirsiniz.
 
Asya kültürünü merak ediyorsanız Hong Kong, Kamboçya, Tayland, Güney Kore, Gürcistan ve Ermenistan’a da vizesiz seyahat edebilirsiniz. Kültür bakımından en farklı ülke Japonya'da vize istemeyen ülkeler arasında.
 
Festivalleri ile ünlü Brezilya, tropik tatil isteyenler için Barbados, Bolivya, Bahama’yı da bir tek pasaportunuzla ziyaret edebilirsiniz.
 
Toplam blog
: 2
: 282
Kayıt tarihi
: 10.07.16
 
 

Murat Özay, 1992 Kasım ayının 10. gününde doğan, ortaokuldan itibaren bilgisayara merak saran bir..