Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Nisan '11

 
Kategori
İnternet
 

Twitter Trending Topics saçmalıyor

Twitter Trending Topics saçmalıyor
 

Twitter’da eskiden ülkemiz için Trends listesi yani Trendings Topics yayımlanmazdı. Twitter’ın ülkemizdeki popülaritesi ve üye sayısı artınca Türkiye için de yayımlanmaya başlandı. Twitter’ın sağ tarafında ülkeler ve kimi şehirler için olduğu gibi dünyadaki tüm kullanıcıları içeren Worldwide seçeneği de bulunuyor. 

Trends Turkey seçeneğini işaretlediğimizde Türkiye’de Twitter’a yazılanlar içinde ne çok kullanılan sözcükler veya sözcük gruplarının çıkması beklenir. Ancak son günlerde Twitter saçmalıyor. Hem liste birkaç gün öncesinin renklerini taşıyor hem de bizim burada ne işi var diyeceğimiz sözcükler içeriyor. 

Dün akşam farkedince Twitter’a yazdım: “Twitter Trends Turkey uyuyor... Twitter uyuma...”… Pazartesi akşamı olmuştu ama liste Cumartesi gibiydi. Aniden değişti ben de “Cumartesi Tweetleri gitti, şimdi Pazar Tweetleri var... Twitter şaşırdı...” mesajımı yazdım. Ancak bu hatanın kısa süreli olduğunu düzeleceğini sandığım için az sonra “Twitter Trends Turkey hala bayat...” tweeti gönderdim. Aradan bir gün geçti hala bayat… 

Bedri Baykam bıçaklandı, YSK kararı açıklandı, Twitter'da bu konuda yazılar hızla aktı hızla ama Trends aynı kaldı… 

Twitter merkezinin Trend listelerinin güncellenmesinde sorun olduğunun farkında olamayacağı düşünülemez. Böyle zamanlarda hatalı liste yerine Trends listesini hep kapatması daha iyi olur. 

Ankara, 19 Nisan 2011 

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..