Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Temmuz '17

 
Kategori
Güncel
 

ÜNLÜ OLMAK ARTIK ÇOK KOLAY

ÜNLÜ OLMAK ARTIK ÇOK KOLAY
 

Eskiden ünlü olmak zordu. Oyuncusu, ses sanatçısı vs. Ünlü olmanın dışında onlara ulaşmakta zordu. Belki konserinde en ön sırada parayı bayılıp bilet alacaksın da o zaman göreceksin ya da çıktığı bi sahnede ya da magazinlerde.

Şimdi öyle değil ki. Hayatımıza sosyal medyalar girdiğinden beri sürekli bi fenomen olma durumları başladı. Takipçi arttırma, beğeni çoğalta filan bana bunlar çok komik geliyor. Hal böyle olunca bir bakıyorsun ünlü olmuşsun. Blogger’lar, youtuber’lar, vine, twitter gibi sosyal medya ünlüleri birde yarışmalara katılıp ünlenenler var.

Peki son yıllarda neden sıklaştı? Neden herkes ya bir yarışmaya katılıp ünlenmeyi ya da bir sosyal medya hesabı açıp takipçi kasmayı deniyor.

İnsanlar birşey keşfettiler. Keşfettikleri şey ise internet+sosyal medyaydı. Sosyal medyanın gücünü hiç kimse yadsıyamaz.

İnsanlarda kendilerindeki aklı kullanıp ya saçma da olsa yarışmalara katılıp ki bizim “halkımızın bunda büyük rolü var” kendilerini gösteriyorlar gururlarını belki de onurları hiçe sayarak ya da dediğim gibi sosyal medyanın gücünü kullanarak içinde ki o mizah cevherini ortaya çıkarıyor.

Aslında herkesin bir yeteneği var ama amaç doğru kullanmakta. Bugün bbc de bir haber gördüm. 19 yaşındaki genç kadın erkek arkadaşı ile YouTube'da yayınlamak üzere çektikleri videoda, mermiyi durduracağını sanarak göğsünde kalın bir kitap tutan erkek arkadaşını öldürmekten tutuklanmış.  Ölen erkek arkadaşın halası da  “bunu sosyal medyadaki takipçi sayılarını arttırmak için yaptıklarını” söylemiş. Amaçları da "daha çok izleyicimiz olsun, ünlü olmak istiyoruz" olmuş.

Peki şimdi ne olacak? Ünlü oldun mu evet oldun bbc’ye çıktın ama devamı yok. Gözlerimiz bu kadar kör olmasın elimizdekilerele yetinmeyi bilelim. Üretelim ama kendimizide kaptırmayalım.

Sevgiyle kalın....

 

 
Toplam blog
: 13
: 379
Kayıt tarihi
: 27.06.17
 
 

İşte öyle biri.. ..