Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Haziran '11

 
Kategori
Güncel
 

Vekilimiz Hakan Şükür

Vekilimiz Hakan Şükür
 

Meclis kürsüsünden çam devirmeye devam


“Şükürler olsun, Meclis’e girdi de o tuhaf yorumlarından kurtulduk, ” diye sevinirken, bir de ne görelim, benden kurtulmak öyle kolay değil dercesine acayip bir gaf yapmasın mı? 

Hatip Dicle’nin vekilliğinin Yüksek Seçim Kurulu tarafından düşürülmesi konusundaki görüşünü soran gazeteciye, “Gündemi takip edemedim. Bunun değerlendirmesini bizim büyüklerimiz, bakanlarımız, tecrübeli büyüklerimiz yapıyordur, ” diye cevap verdi. 

İlahi Şükür! Sana sorulan Fatmagül’ün Suçu Ne? dizisinin son bölümü değil ki; Türkiye’nin bir numaralı gündemi! Bunu da takip edemeyeceksen, niye girdin o Meclise! Top oynamaya mı? Futbol yorumları yapmaya mı? 

Ertesi gün sözlerine açıklık getirdi: “Bu, yargının vermiş olduğu bir karar. YSK'nın kararı da birçok büyüğümüzün söylediği gibi haklı bir karar. Biz de buradan bir milletvekili daha kazanmış olduk. Umarım o vekilimiz ve diğerleriyle Mecliste güzel şeyler yaparız.” 

Nasıl jargon ama! Sanki oynadığı maç sonrasında Digitürk’e konuşuyor! Besbelli onun kadar acemi, ama bir-iki yaş "büyük" birisi bir şeyler yazıp eline vermiş, bunları oku demiş. 

Açıklamaya bakar mısınız? Özrü kabahatinden büyük! Oh olsun, hileyle hurdayla da olsa Dicle’nin vekilliği düştü ya! Onun yerine bizden bir vekil seçildi ya, demeye getiriyor. 

Yapma be Hakan Şükür! Sahada değilsin ki, Arif Erdem kendini yere atsın, Vahap Beyaz ya da Ahmet Çakar penaltıyı çalsın, sen de göklere zıpla! 

Anlaşılan o ki, vekillik gömleği sana birkaç beden büyük geldi. Madem her şeyi “büyüklerimizden” bekleyecektin, keşke 23 Nisan’da vekil koltuklarından birinde alıştırma yapmadan girmeseydin Meclise. 

Bu sayın vekilimize hiç ama hiç ısınamadım. Zaten futbolcuğunu da sevmezdim. İlk eşinden boşandıktan sonra basına yaptığı açıklamalar yürekler sızlatan cinstendi, cinsel yaşamını bile gündeme getirmeye sakınca görmemişti. Hatta o dönem Fatih Altaylı, “Bu adam Galatasaray’da oynamaya devam ettiği sürece, ben üyeliğimi askıya alacağım, ” diye isyan etmişti. 

Hele Milli Takım hocası Ersun Yanal’ın altını oyması yok mu! Şükür’ün konuşmalarına ve edasına bakan, ne olgun, ne aklı başında bir adam diye düşünür. Tavır ve davranışlarında hep bir sinsilik sezmişimdir. Ersun Yanal, onu sakat diye takımdan kesince, seyirciye hareket çekerek sakat olmadığını göstermeye çalışmış, antrenörünü kurbanlık koyun gibi seyircinin önüne atmıştı. 

Şimdi vekilimiz oldu, belki de yarın öbür gün spor bakanı yapılacak. Ne kadar gururlansak azdır!!! 

“Sayın bakanım, Ergenekon sanığı vekillerin tahliye edilmemesi konusunda ne diyeceksiniz?” 

“Valla gündemi takip edemedim… Doğrusunu ve daha iyisini büyüklerimiz bilir ama bu her zaman olan bir şey. Önce ev sahibi takımın seyircisi tahliye edilir, sonra misafir takımınki…” 

 
Toplam blog
: 173
: 2173
Kayıt tarihi
: 03.10.07
 
 

1958 Trabzon doğumlu. Darüşşafaka Lisesi ve M.Ü. Siyasal Bilimler Fakültesi mezunu. Yazdığı kitapla..