Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

AYFER AYTAÇ GAZETECİ YAZAR

http://blog.milliyet.com.tr/ayferaytac

01 Nisan '19

 
Kategori
Güncel
 

Seçilenler Hayırlı Olsun

SEÇİMLER VATANA MİLLETE HAYIRLI OLSUN
HER SEÇİLENE GÖREVLERİNDE BAŞARILAR DİLİYORUZ
Bir seçimi daha noktaladık çok şükür,vatana millete hayırlı olsun. Seçim sonuçları ülkeme güzellikler getirsin.Bu süreci eşini,dostunu hatta hiç tanımadığını kırmadan,incitmeden geçiren herkese selam olsun.
Millet seçimini yaptı, makama layık bulduklarını sevindirdi. Bu seçim siyasi iradenin de çok ders çıkarması gereken bir seçim oldu. Kimseler seçmeni çantada keklik görmemeliler. Makamların tapusu olmadığını bilmelidir.
Seçimin galibine yönelik ben siyasileri üzecek veya sevindirecek bir yorum yapmayacağım. Onlar kurmaylarıyla bir durum değerlendirmesinde bulunurlar. Bana göre hizmetinden memnun olduğunu tekrar seçen, hizmet edeceğine inandığını tercih eden, memnun olmadığını değiştiren seçimin galibidir. 
 
Belediyelere başkan olarak seçilenlerin makama kurulup kalmamaları, şımarmamaları, makamların kimseye yar olmayacağını bilmesi gerekir. Sevgili Yunus Emre'mizin şu sözü tüm reisler için de geçerlidir."Mal sahibi mülk sahibi hani bunun ilk sahibi, mal da yalan, mülk de yalan. Var biraz da sen oyalan." 
Kısaca seçilenlerin kararlarında temkinli olması, hak yememesi, her ‘paşam’ diyenle kendini ‘paşa’ sanmaması gerekir. Seçmen seçtiklerini, can simidi olarak tercih ettiklerini akıldan çıkarmadan yakından takip etmelidir. Verdikleri sözü tutuyorlar mı, dürüstlükle hizmet ediyorlar mı, öyle ya seçimler öncesi verilen vaatler var. Vatandaş oyunun hakkını arayan olmalıdır."Oyumu verdim, benim görevim bitti." olmamalıdır. Vatanın ve milletin menfaati için seçmeye layık gördüğünü yanlış yapmaması konusunda da izlemesi, uyarması gerekir. Kapılar yüzüne kapatılıyorsa, bir daha ki seçimde oyumla oyununu bozarım, demesini bilmelidir. Seçilenlerin de yağcılığa başlayanları yanından uzaklaştırıp, yandaş kayırması yapmadan tüm halkı kucaklaması beklenir. 
 
Unutmamalı AKP’lilerin oyları bu defa MHP'nin desteğinin yansımasıdır. Bu durumda netice iyi düşünülmelidir. Düşünürken rahmetli Turgut Özal'ı da arada bir yad etmelidir. 
 
Devir particilik yapmak değil, hizmet yarışına girme devridir. Tüm partililer netice de bizim ülkemiz için vardır. Kimsenin Donald Trump'un ülkesine gidecek halleri yoktur. 
Dün belediyelerin başında olanlar bugün yok iseler, bugün var olanlar da yarın başkalarınca alt edileceklerini düşünmelidir. Belediye başkanlığı makamları saltanat yeri olarak görülmemeli; emmi, teyze hatırları güdülmemeli, yapılacak işlerde sevap kazanma gözetilmelidir.
Başkan olmakla insanın sıfatı değişmiş olmuyor. Şekilcilik yer değiştirmiş oluyor. İnsan her yerde ve her parti de insandır. İnsan da ilk başta, insanlığın ne olduğunun bilincinde olmalıdır. 
 
Dileriz seçilenler seçenleri yanıltan olmazlar inşallah, kendilerinden hizmete yönelik beklentilerimiz vardır. Bunun için de yağcılık yapmak yerine dobralıkla destekleyicisi olmayı amaçlıyoruz.
 
Bugünden sonra yeni belediye başkanları ne yapmalı? Particilikten uzak, seçildikleri yöre ve insanları için atılımlarda bulunmalı. Kendilerine tavsiyemiz reklâmını hizmetleriyle yansıtsınlar. Gözümüze yaptıkları işleri koysunlar, otobüs duraklarında afişlerle göz boyamasınlar. Milletin parasını reklâmcılara, rantçılara kaptırmasınlar. Yapılan bir şekilde görünür nasılsa. Hiç bir seçmenin gözlerinde perde yok, çok şükür. Alkışlar afişler aracılığıyla istenmez, hak edilerek alınır. Başkanların yağdanlıklara çanak tutmasını değil, tüm insanları kucaklayıcı, birliktelik sağlayıcı samimi davranışlar içinde bulunmasını isteriz. Seçildikleri makamlarda geçici olmamak için, kalıcı verimlilikler sunmaları gerekir. 
Tüm seçilenlerden seçenler öncelikle dürüstlük beklerler. Bu dürüstlüğü her seçilenden bekliyoruz. Vatandaşın oylarıyla edinilen makamların babalarının malı olmadığını, yanlış yönetimleri halinde buldukları gibi kaybedebileceklerini unutmamalarını temenni ediyoruz.
 
Ayfer AYTAÇ
ayferaytac.com
 
 
Toplam blog
: 622
: 205
Kayıt tarihi
: 08.12.14
 
 

Gazeteci-yazar ..