Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Şubat '18

 
Kategori
Güncel
 

Yeni Alışkanlığım, “Suits”; Komedi, Dram, Mahkeme! Tam Bir Kazan& Kazan Dizisi! Hastasıyım..

Yeni Alışkanlığım, “Suits”; Komedi, Dram, Mahkeme! Tam Bir Kazan& Kazan Dizisi! Hastasıyım..
 

4 İş Kolik Arkadaş Sohbet Ediyor.

Konu: “Suits” dizisi ne anlatıyor?

Kemal:Konuyu Kazan& Kazan Kanunları (KAKEP) odağında sorguluyoruz.

Bir hukuk draması değil sadece, Komedi, Dram, Mahkeme, kısacası hayata dair her şey var.  Tempo muhteşem. Bir USA Network dizisi.(2)

Hukuk fakültesinden atılan, Mike Ross'un başrollerde. Çok zeki ve olağanüstü bir fotografik hafızaya sahiptir. Tesadüfen, Harvard mezunu Harvey Specter ile tanışır. Specter New York'un bir numaralı avukatlarından biridir. Mike'ın yeteneklerinden etkilenir. Böylece ikili bir araya gelmeye karar verirler.

KAKEP.1UYANIŞ: “Bilinç Dışı Körlükten Kurtul”

Serdar:Ancak aşmaları gereken bir engel vardır. Harvey’ in yöneticilerinden olduğu hukuk bürosu sadece Harvard mezunlarını işe almaktadır. Onu da Mike'ın da Harvard mezunu olduğu yalanını söyleyerek aşarlar. Böylece aralarında bir kazan& kazan ortaklığı başlar. Ya ortaklaşa kazanacaklar ya da ortaklaşa yok olacaklardır. Onlar ortaklaşa kazanmayı seçerler. Özetle kendi Kazan& Kazan Kanunlarını (KAKEP) uygulamaya başlarlar.

İşte aramızdaki fark bu; Sen küçük kaybetmek istiyorsun ben ise büyük kazanmak. “Harvey Specter”

Can:Suits konusu içerisinde, Mike Ross bir dahi olarak karşımıza çıkıyor. Eğitimini yarıda bırakmış ve çocukken birçok talihsiz olay yaşamıştır. Geçimini ise başkaları yerine LSAT sınavlarına girerek sağlamakta ve zor bir hayat yaşamaktadır.

KAKEP.2AMAÇ: “Kazan& Kazandır Amaçlarını Belirle”

Caner:Harvey Specter ise, New York içerisinde yaşayan en başarılı avukatlardan birisidir. Çalıştığı şirkette mertebe yükselmesi yaşayınca kendisi için bir asistan arar ve şans eseri Mike ile tanışır. Mike’ın dahi olmasına ve zekâsına hayran kalınca, kendisine asistanlık teklifini götürür. Ancak şirkette sadece Harvard mezunları olabildiği için, Mike’ı herkese oradan mezun olmuş gibi tanıtmaya karar verirler.

Ben ihtimallere oynamam. Adama oynarım. “Harvey Specter”

KAKEP.3 HEDEF: “Hedefini Duyur”

Kemal:Şirket içerisinde Mike’ın hayatına giren kadın ile birlikte olaylar gelişmeye başlar. Mike’ın Harvard Üniversitesi mezunuymuş gibi tanıtılması ile birlikte ikilinin yasa dışları işleri o andan itibaren başlıyor.

Kazananlar özür dilemez. “Harvey Specter”

KAKEP.4 STRATEJİ: “Hedefe Uygun Strateji Seç”

Serdar:Şirket içerisinde yaşanacak durumlar için “ her olayda taraflara “Ret Edemeyecekleri Bir Teklif” yapmanın onlarca yolunu bulmakta zorlanmazlar. Özellikle ikinci sezondan itibaren kuruculardan birisi olarak dizide yer alacak olan Daniel Hardman karakteri yer alır. Hardman özel hayatı ile birlikte şirket içerisinde yaşadıkları da konu olarak öne çıkarılır. Kanser olan eşini bir şirket çalışanı ile aldatır. İş içerisinde yasal olmayan birçok işe bulaşması ile birlikte dikkatleri üzerine çeker.

Birine değer vermek seni zayıf düşürür. “Harvey Specter”

KAKEP.5 RİSK YÖNETİMİ: “Dinamik Önlemler Uygula”

Kemal:Şirkette oy çokluğu kazanma amacı ile bazı oyunlar döndürecek ve Harvey ile yaşayacağı büyük mücadeleyi kazanmak için de birçok kötü olayın içerisinde yer alacaktır. Hatta intikam alabilmek için Harvey’in özel hayatı üzerinden de birçok oyun planlayacaktır.

Benim hayallerim yok, hedeflerim var. “Harvey Specter”

KAKEP.6 TEKLİF: “Sektör Aktörlerine/Oyuncularına Ret Edilemeyecek Teklifler Getir”

Can:Mike ve Trevor karakteri aşk hayatı içerisinde de birçok problem yaşayacak olan ikilidir. Eski sevgilisi ile çıkması ile Trevor karakteri için gergin bir durum meydana getirir. Sonrasında ise bir aşk üçgeni oluşumu ile birlikte olaylar büyümeye de devam eder.

Hayat budur, ben bunu severim. “Harvey Specter”

KAKEP.7 PAYLAŞIM: “Kazandığından Fazla Kazandır”

Caner:Bu durumda Harvey ve Mike ikilisi karşı tarafı alt etmek adına farklı planlar yaparlar ve yasa dışı işlere de bulaşmak zorunda kalırlar.

... çok iyi bir avukata ihtiyacın olacak ve o an geldiğinde sakın beni arama" Harvey Specter”

KAKEP.8 TAKTİKLER: “Ortaklaşa Kazandıran Taktikler Uygula”

Kemal: Dizi boyunca Harvey ve Mike ikilisi neredeyse herkese, özellikle de bunu en öğrenmemesi gereken kişi olan şirket patronuna karşı Mike bir Harvard mezunuymuş gibi davranmaya başlarlar.

Her zaman şansın vardır. " Harvey Specter”

KAKEP.9 KURALLAR: “Kazan& Kazandır Kurallarından Ödün Verme”

Serdar:Avukat dizilerini sever biri olarak da dizi oldukça başarılı! Hukukun derinliklerine girerek insanı bunaltmıyor. Komedinin ve dramın dozu da iyi ayarlanmış. Şirket içinde geçen entrikalar, davayı çözüş yöntemleri ise üzerinde iyi düşünülmüş ve izleyeni tatmin ediyor.

İyi avukatlar gerçeklerden, mükemmel olanlar ise rakiplerinden endişelenir." Harvey Specter”

KAKEP.10 SÜREKLİ İYİLEŞTİRME”KAİZEN” “Hedefleri sürekli iyileştir” 

Faydalanılan kaynaklar:

1.        https://onedio.com/haber/harvey-specter-in-en-karizmatik-replikleri-439564

2.        http://www.beyazperde.com/diziler/dizi-8644/

3.        http://www.listefilm.com/suits-konusu/

4.        https://22dakika.org/suits-tanitim/

 
Toplam blog
: 92
: 440
Kayıt tarihi
: 10.10.11
 
 

Şükrü ÖZGÜR İ.T.Ü Metalürji mühendisliğinden mezun oldu. Kamu ve özel sektörde farklı pozisyonlar..