Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '16

 
Kategori
Kitap
 

"Güneşin öptüğü kız" Şeyma Demir

"Güneşin öptüğü kız" Şeyma Demir
 

Wattpad Yazarları Göz Kamaştırıyor


Wattpad’ten Yayın Dünyasına Yeni Transfer Şeyma Demir

Son zamanlarda Wattpad adlı  e-book platformundan yayınevlerine transfer olan yazarları gündemde. 28 milyondan fazla kullanıcısıyla Wattpad özellikle kadın yazarların ilgisini çekmiş durumda. Dünyanın en iyi okur ve yazar mecralarından biri olarak gösterilen Wattpad özgürce yazabilmenin en önemli dijital ortamlarından biri olarak özellikle genç kadın yazarların mecrası oldu.

Kızıl Kardelen Güneşin Öptüğü Kız Bursa Kültür Merkezi’nde (BKM)

Türkiye’de de inanılmaz bir büyüme hızına sahip olan Wattpad’ten yeni yazarların haberi medyaya düşüyor. İşte bu yeni yazarlardan biri de Hayat Yayınları’ndan “ Kızıl Kardelen – Güneşin Öptüğü Kız” adıyla matbu yayın dünyasına adam atan Şeyma Demir. Yazar, kitabında tarihi kurguda kültür çatışmasına yer veriyor. “Güneşin Öptüğü Kız”  kitabıyla ilk imza gününe Bursa Kültür Merkezi’nde katılan Şeyma Demir whattpad’ten yayın dünyasına katılmış önemli yazarlardan biri olarak gösteriliyor.

Wattpad Yazarlığı Neden Tercih Ediliyor?

Yapılan araştırmalar bu online e-book platformlarında yayınevlerinde olan editoryal süzgeçleri olmayışı, denetimden uzak özgürce yazabilme isteği, kendi kitabını kendin tasarlama, ücretsiz ve zahmetsizce kitap yayımlayabilme ve ücretsiz olarak okuma gibi nedenler, Kanada kökenli şirketin uygulamasını oldukça popüler hale getirmiş durumda. Büyük yayınevleri Wattpad’ten yazar avcılığına çoktan başlamış durumda.

Geleceğin Yazarları Dijital Dünyadan Geliyor

Wattpad’te her türlü hikâye bulmak mümkün, kişisel hayatını yazan da var, Amerikan dizilerinden etkilenip roman gibi uyarlayan da. Özellikle fantastik edebiyata ilgi gösteren kadın yazarlar, aşk, macera, bilim kurgu, tarihi kurgu alanlarda kitap üretiyor. Zaman zaman sınırları zorlayan erotik hikâyelere de rastlanan bu mecra yayın dünyasına heyecan katmış durumda. Geleceğin sağlam yazarları Wattpad’ten göz kırpıyor.

Fotoğraf Kaynak: Hayat Yayınları

 
Toplam blog
: 23
: 355
Kayıt tarihi
: 15.03.11
 
 

Blogger Bolat, 10 yılı aşkın bir süredir blog yazarlığı yapıyor. İstanbul'da yaşayan Blogger Bola..