Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Nisan '17

 
Kategori
Haber
 

"Son Liman" isimli kitabın yazarı Gazeteci Kaya Çelikkanat'ı, son limanına uğurladık.

"Son Liman" isimli kitabın yazarı Gazeteci Kaya Çelikkanat'ı, son  limanına uğurladık.
 

83 yaşındaki duayen gazeteci Kaya Çelikkanat


İzmir’in duayen gazetecisi Kaya Çelikkanat’ı kaybettik. Geride kalan biz dostları, onun ölüm haberini yazmak o kadar zor ve ağır geliyor ki.

Ama o, hayatının hiçbir devrinde zorluğa mağlup olmadı.  Çok sevdiği  denizcilikde de, karada da hükmünü sürdürdü. Bir fırtına gibi esti.  İzmir Gazeteciler Cemiyetinin en eski üyesi olmasına rağmen, son dakikaya kadar gazetesine yazı yetiştiren, bu yazar dostumuzun insani yönleri, daima ağır basmış bir meslektaşımız olarak kalplerimizde yerini almışken, ölüm onu buldu.

Hem basında, hem balıkçılıkta hem de dostları ile olan kaynaşmada, örnek ve sevecen bir insandı.

Tanıdığı, tanımadığı kimselerle ayaküstü her  sohbetinin sonunda, insanlari “öpüldünüz” diye uğurlardı. İnsan sevgisini her vesile ile çeşitli faktörlerde gösterirdi.

Dostluk denizlerinde kulaç atan, oltası, misinası ile kendisine  yeni dünyalar yaratan, kendisine yaş günlerinde  rakı, çerezden mamul plaket verilen, ilk ve son kitabı olan “Son Liman” da denizcilik anılarını anlatan arkadaşımız ve Kaya Çelikkanat’ı, son limanına uğurluyoruz. Kendisi, kitabı için, “deniz kokulu” derdi.

Taşra muhabiri iken geldiğim İzmir’de, Sabah Postasına gelmiştim. Yazılarımı  verip, ayrılmak üzerde iken, “çok yazı birikti, yardım eder misin”  demesi ile dostluk örneği gösteren sıcak kanlı, güler yüzlü bu yazı işleri müdürümüzü  o an çok sevmiştim. İlk tanışmam böyle olmuştu. Ki taşra muhabirlerine sıcak gözle bakılmazdı. Çoğu İzmir  Basınındaki basın mensupları, burunlarından kıl aldırmazlar. Taşralıları adam yerine komazlar. İşte Kayanın bu sıcaklığı, beni fethetmişti.Kendisi daha sonra pek çok gazetelerde çalıştı. Son olarak Ege Telgraf Gazetesinde beraberdik.  Gazeteciliğe Ulus’ta başlayan Çelikkanat, pek çok gazetelerde  muhabir, yönetici olarak çalıştı. En son 9 Eylül Gazetesinde  köşe yazarıydı. Dah önceleri de, “Kirpi ve Alkış”  Dergileri çıkarmıştı.

60 yıldır ara vermeden gazetecilik yapan,  Gazeteciler Cemiyetinin  en eski üyesi olan  Çelikkanatı bu gün uğurluyoruz. O’nu son limanına uğurluyoruz. Yeri cennet mekan olsun. Işıklar içinde kal sevgili dostumuz.

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, ayakta duran insanlar

ÇELİKKANAT, İGC LOKALİNDE, " SON LİMAN" İSİMLİ KİTABINI İMZALARKEN

Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, gülümseyen insanlar, takım elbise

DUAYEN GAZETECİ KAYA ÇELİKKANAT, ATİLLA SERTEL'İN ELİNDEN PLAKET ALIRKEN.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi ve ayakta duran insanlar

ÇELİKKANAT,  YAŞ GÜNLERİNİN BİRİNDE...  BASIN ORDUSU, KENDİSİNİ YALNIZ BIRAKMAMIŞTI. ÇOK SEVİLİYORDU.

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..