Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mayıs '09

 
Kategori
Dünya
 

ABD’ ye güven(me)mek

ABD’ ye güven(me)mek
 

Günümüzün Haçlı SeferleriResim: İnternet


Tüm dünyada olmasa bile dünyanın büyük bir kesiminin neden anti Amerikancı olduğunun ortaya çıkan son delilleri.

1) "LADİN'İ YAKALADIK ABD BIRAKTI"

Pakistan Devlet Başkanı Zerdari "Bin Ladin'i biz yakaladık Bush serbest bıraktı" dedi. Pakistan güçlerinin ABD'lilerle birlikte Afganistan dağlarında operasyon yaptığını anlatan Zerdari, Pakistan ordusunun Tora Bora dağlarında Usame bin Ladin'i yakaladığını, Amerikan güçlerine tesilm ettiğini ama ardından ABD askerlerinin onu serbest bıraktığını söyledi.

2001 Aralık ayında yani 11 Eylül'den üç ay sonra yakalanan Ladin'in şimdi yaşadaığına inanmadığını belirten Zerdari CIA'nın sekiz yıldır Ladin'den haber alamadığını bildiğini söyledi. Zerdari, ayrıca Washington ve müttefiklerinin Ladin'in Tora Bora dağlarında saklandığına dünyayı inandırmasının arkasında başka planlar olduğunu ima etti.

2) BUTTO VE HARRİRİ'NİN ÖLÜM EMRİNİ CHENEY VERDİ

Irak'taki Ebu Garib işkence skandallarını ortaya çıkaran Pulitzer ödüllü Amerikalı ünlü gazeteci Seymour Hersh ise Pakistan eski Başbakanı Benazir Butto ile Lübnan eski Başbakanı Refik Hariri'nin ölüm emrini, dönemin ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney'nin verdiğini iddia etti.

Arap medyasına konuşan Hersh, “Lübnan eski Başbakanı Refik Hariri gibi Butto'nun da öldürülmesi emrini Cheney verdi. Bu infazlar, CIA içinde kurulan Özel Operasyon Birimi tarafından gerçekleştirildi. Bu birimin amacı ABD karşıtlarının, güç kazanmasını önlemek” dedi.

ABD, Harriri suikastının arkasında Suriye'nin bulunduğunu savunmuş ve BM'yi de Suriye hakkında soruşturma başlatmaya ikna etmişti.

3) BİR SAVAŞ SUÇLUSUNUN HOLBROOKE İLE GİZLİ ANLAŞMASI

Şimdi ise Bosnalı Sırpların eski siyasi lideri Radovan Karaciç, Amerikalı müzakereci ve şimdilerde ise Başkan Obama' nın Afganistan ve Pakistan temsilcisi Richard Holbrooke ile yaptığını iddia ettiği anlaşmanın "delillerini" birkaç gün sonra açıklayacak. Karaciç'in avukatı Peter Robinson, eski Yugoslavya için kurulan uluslararası mahkemede yargılanan Karaciç'in "masumiyetini göstermek için" 25 Mayıs'ta basın toplantısı yapacaklarını ve "Karaciç ile Holbrooke arasında varılan gizli anlaşmayı kanıtlayacaklarını" bildirdi.

Robinson'a göre, Amerikan hükümet yetkililerinden elde edilen deliller, Holbrooke'un Karaciç'e uluslararası mahkemede yargılanmayacağına dair verdiği teminatı gösteriyor. Karaciç, ortalıkta hiç görünmemesi şartıyla hakkında cezai işlem yapılmaması için 1996 Temmuz'unda Holbrooke ile gizlice anlaştığını söylüyor.

1992–96 Bosna savaşına son veren Dayton anlaşmalarının mimarı Holbrooke ise Karaciç ile anlaştığı iddiasını yalanlıyor. İnsanlık suçu işlemek ve soykırım yapmakla suçlanan Karaciç, geçen Temmuzda Belgrad da yakalanmıştı.

4) MEĞER BU SAVAŞ HAÇLI SEFERİYMİŞ

Rumsfeld'in Bush'a sunduğu brifing notları herşeyi ortaya çıkardı “Tanrı'dan bir görev aldım. Afganistan ve Irak'a o yüzden savaş açtım” diyen ABD eski başkanı Bush'a dönemin Savunma Bakanı Rumsfeld'in sunduğu brifing notlarında “Hristiyan askerler ileri” başlığı ve İncil'den ayetler yer alıyor.

Ön yargılı olmamaya çabalıyor insan ama biraz düşünüp olayları derinlemesine düşününce bir şüphe kemiriyor içimi.

Kaynak: Hürriyet Gazetesi

 
Toplam blog
: 405
: 914
Kayıt tarihi
: 19.04.07
 
 

Okumayı ve kendimce yazmayı severim. Samimi eleştirilere açık biriyimdir. ..