Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Temmuz '08

 
Kategori
Güncel
 

ABD kaçtı, Türk savaştı

ABD kaçtı, Türk savaştı
 

ABD İstanbul Başkonsolosluğu'na bugün yapılan hain terörist saldırıyı Milliyet internet sitesinden öğrendim. Aynı siteden öğrendiğime göre 4 terörist ellerinden silahla konsolosluk önünde araçtan inmiş, durumu gören bir trafik polisimiz müdahale etmek isteyince vurularak şehit olmuş. Teröristler daha sonra konsolosluk girişinde yer alan polis noktasını çembere almışlar (fotoğraflarda terörist cesetlerinin bulunduğu konumda bu savı onaylıyor) ve aynı mevkide görev yapan 3 polisimizle çatışmışlar. Çatışma sonunda saldırgan teröristlerden 3'ü öldürülürken, canı pahasına görev alanını korumaya çalışan 2 polisimiz daha şehit düşmüş.

Yalnız haberde çok can alıcı bir nokta var. Milliyet web adresi Doğan Haber Ajansı muhabirine dayandırdığı haberinde; Daha ilk polisimiz vurulduğunda ABD'li koruma görevlilerinin konsolosluk içine kaçtığını ve etrafı kuşatılan polislerimizin yalnız başlarına çatıştıklarını özellikle vurgulanmış.

Olaya bakarmısınız; saldırının yapıldığı yer ABD Başkonsolosluğu. Yani hedef ABD. Kaçanlar Amerikalı koruma görevlileri. Şehit olanlar ise canı pahasına görevini yapmaya çalışan polislerimiz. Olayı ilk farkeden trafik polisimiz, şehit olmak pahasına müdahale edip, belki de çok sayıda kişinin canını kurtardı. Ama bana göre eğer haber doğru ve ABD'li görevliler olay yerinden kaçtıysa, bu büyük bir ayıptır. ABD'liler kaçmayıp, sayıca bizim polisimize avantaj sağlasalardı, belki diğer 2 şehidi vermeyecektik.

Gerçi bloğumun spot başlığında yazdığım gibi, biz Türk Milleti olarak buna yabancı değiliz. Mahallemizde oturan Kore Gazisi bir amcamız vardı. Bir gün o anlatmıştı. Kore'de ABD askerleri düşman tarafından pusuya düşürülerek çembere alınıyorlar ve Türk birliğinden yardım istiyorlar. Müttefik bir güç olarak çatışma bölgesine gelen Türk Birliği, çemberi yararak ABD'lilerin yanına girip çatışmaya katılıyor. ABD askerleri ise ne yapıyor biliyor musunuz? Türk birliğinin açtığı çember boşluğundan kaçarak, birliği çatışmada yalnız bırakıyorlar. Buna benzer bir kaç olay Afganistan'da da duymuştum.

Dolayısıyla "kaçmak" fiili, ABD'lilerin ilk defa yaptıkları bir şey değil.

Tabi bu olayda önemli olan nokta, verdiğimiz şehitler. Saldırıyı şiddetle kınıyorum. Elde edilen ilk veriler, olayın dini bir örgütçe yapıldığına işaret ediyor. Ekmek parası için çalışan, Türk bilinciyle kendisine verilen görevi ifaya uğraşan polisimizin canına kastetmiş bu hainlerin dinle filan alakası yoktur. Allahtan korkusu olan, böyle bir şey yapamaz. Allah cezalarını versin diyorum...

 
Toplam blog
: 109
: 1269
Kayıt tarihi
: 07.07.06
 
 

Yorum yapmaktan ve metin yazmaktan zevk alıyorum. Her insanın yorum yapması kişisel görüşlerini beli..