Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '18

 
Kategori
Siyaset
 

ABD Türkiye'yi Gözden Çıkardı, Karşısına Almakta Kararlı

ABD Türkiye'yi  Gözden  Çıkardı, Karşısına Almakta Kararlı
 

ABD Kürdistan'ı kurmak için Türkiye'yi gözden çıkardı


İsrail ve ABD'nin birinci amacı;

Suriyenin parçalanması, petrol yataklarından mahrum edilmesi, Fırat nehri ve diğer suları üzerindeki kontrolünü kaybetmesi, sulak ve verimli arazileri kaybetmesi, geriye  önemli  kaynaklarını yitirmiş, başını kaldıramaz hale gelmiş yarım  ve kötürüm bir suriye kalması  İsrail'in en önemli amacıdır. Trump İsrailin kölesi. İsrailin bu amacını gerçekleştirmek zorunda. Suriye'ye dişarıdan ithal edilen ayaklanmalar ve ithal edilen teröristler ilk başından beri bu planın sahneleridir. Maalesef  başlangıçta yıllardır  Türkiye İsrail'in ve ABD nin bu amaçlarına hizmet etti, Suriyedeki yangına  ortaklık etti, körük çekti.

İkinci amaç; Suriyeyi destekleyen İran ve Rusya'nın suriyedeki amaçlarına ulaşmasını (zafere ulaşmalarını) engellemek. Böylece özellikle İran'a zarar vermek. 

ABD ve İsrail bu amaclarına ulaşabilmek için kuzey suriyedeki Kürtlere ilk aşamada muhtariyet daha sonra bağımsızlık kazandırmak zorundadır. Türkiye bu gerçeğin karşısında durmak için  5 yıl geç kaldı, tam tersine bu amaçlara hizmet eder bir şekilde  Esat rejimini çökertmek için çalıştı. Türkiye'de esat karşıtı orgütler kurdu, eğitti donattı Esat rejimiyle savaşmak için gönderdi.

ABD İsrailin bu amaclarını gerçekleştirmek için, kuzey Suriyede kürt devletinin kurulması için ne gerekiyorsa yapacak. Türkiye saldırırsa  karşı koyacak ve savaşacak. En iyimser ihtimal Menbiç'ten çekilecek fakat fıratın doğusundan asla çekilmeyecek. ABD ve İsrailin bu amacı gerçekleştirmesi Türkiye'yi silmesine, karşısına almasına ve çatışmasına değer. Ayrıca onlar Türkiye'yi   zaten demokrasiden sürekli uzaklaşan, diktatörleşen ve fanatik dinci bir yönetime  dönüşen bir ülke olarak görüyorlar, dolayısıyla  kaybedilmesi çok önemli olmayan bir ülke olarak tanıtıyorlar.

Dr. Hamit Bozkurt

 
Toplam blog
: 54
: 1229
Kayıt tarihi
: 08.08.08
 
 

1950 yılında doğdum, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi 1974 mezunuyum. 1986 yılında Gazi Ün..