Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ocak '09

 
Kategori
Güncel
 

ABD Yahudi lobisinden başbakana mektup

ABD Yahudi lobisinden başbakana mektup
 

vahşetin anıtı


Tebrikler Türk halkı ve tebrikler duyarlı milletler!


İsrail’in, Gazze’de yaptığı vahşetine son verip derhal geri çekilmesinin sebebi anlaşıldı:


“BASBAKAN ERDOĞAN’A DÜNYA YAHUDI TESKILATLARINDAN MEKTUP” Başlıklı haberi okuyunca, İsrail’in, Gazze’den neden çekildiği anlaşılıyor.


http://www.turkishforum.com/tr/content/2009/01/24/basbakan-erdogana-dunya-yahudi-teskilatlarindan-mektup/


İsrail’e tepki gösteren ve duyan herkese teşekkürler ediyorum. Türk halkına, Başbakan’ın tepkisine ve dünya kamuoyunda tepki göstererek sokaklara dökülen Avrupa ülkelerine ve tepkisini hiç ummadığım Yunan halkına da ayrıca teşekkür ediyorum.


Nasıl etmem! Kim etmez ki? Vicdanı olmayanlar etmez tabii ki.


Tepkiden korkan İsrail Gazze’den geri çekilmiştir.


Gözümün önünden hiç gitmeyen o annelerin kucağındaki bebeklerin soğuk yüzü beynimdeki kayıtlardan hiç silinmeyecek. Katledilerek sıra sıra dizilmiş bebeklerin vücudundaki kurşun izleri hiç silinmeyecek. Bunu gören çocukların da aklından hiç silinmeyecek. İsrail bunu silemeyecek. Silse silse bunu kanıyla siler. Ama bu, o vahşeti silmez. Tarihi silemezsiniz.


İsrail’in yapması gereken, uluslar arası anlaşmalara uyup sınırlarına çekilmek ve Filistin ile komşu komşu yaşamaya başlamaktır. Onlara şefkatini göstermelidir. Dünyaya şefkatini göstermedikçe ve dünyadan özür dilemedikçe unutturamaz bu vahşeti.


Eğer “Filistin örgütleri buna müsaade etmiyor, bana ateş açıyorlar ve beni tehdit ediyorlar” derse, aklı başında hiç kimseye bunu yutturamaz. Filistin’deki örgütleri de besleyen odur. Şunu da biliyorum ki, bu yazım onlar da ulaşacaktır.


Osmanlının büyük bir hata yaptığını düşünüyorum. Osmanlı onları kucaklayarak onlara şefkati öğretememiş. Nasıl öğretsin ki? Vicdan yok ki öğrensinler! Ya da Osmanlının koruduğu Yahudiler, Türkiye’deki Yahudilerdir, oradakiler değil.


Şunu da üstüne basa basa hatırlatmak isterim: Bu zulmü yapan İsrail’dir, Yahudiler değil. Çünkü iyi biliyorum ki, nice Yahudi insanın da vicdanı sızlıyordur. Bunların başında İstanbul’daki Yahudi vatandaşlarımız gelir.


Üzeyir Garih de yaşasaydı bu kişilerden olurdu. Ruhu şad olsun. Onun yolundan giden nice Yahudiler vardır biliyorum.


Hatta İsrail, gerek İstanbul’daki ve gerekse dünyadaki İsrail’e dönmeyen birçok Yahudi’ye de düşmanlık beslemektedir.


Kimbilir, belki de Almanya’daki Yahudilere o acımasız davranışı gösterenler İsrail’deki Yahudilerdi, onları İsrail’e döndürmek için.


Zulme karşı olan sağduyulu Yahudilere saygılarımı iletirim.


İşte duyarlı bir toplum olunca neler başarılıyormuş, bu da burada geleceğe bir örnek olsun.


Yanlışlar karşısında medenice tepkimizi her zaman göstermeliyiz. Demokratik toplumlarda medeni insanların yapması gereken budur.

 
Toplam blog
: 358
: 1023
Kayıt tarihi
: 03.09.08
 
 

  Ne elimde garantim var ikinci bir soluğu almaya Ne aklım erer dünyayı yıkıp ta yeniden ya..