Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Şubat '11

 
Kategori
Güncel
 

Abdullah Öcalan hakkında korkunç yeni bir iddia

Abdullah Öcalan hakkında korkunç yeni bir iddia
 

Abdullah Öcalan hakkında korkunç yeni bir iddia var !..


Türkçe-Kürtçe yayın yapan bir site Abdullah Öcalan'ı Kaddafi'ye benzetti, hem de örnekler vererek. Dahası, onun hakkında korkunç yeni bir iddia ortaya attı. Kürt siyasi bir çevrenin yayın organı olan Nasname (Özgür Bireyler Topluluğu), ömür boyu hapse mahkum edilmiş PKK lideri Abdullah Öcalan 'ı " karşıt görüşlü Kürt siyasi çevreleri tehdit içerikli konuşmalarıyla " Kaddafi'ye benzetti. Üslup ve tarz bakımından Kaddafi'den farkı olmadığını ileri sürdü. " Yakalandıkları şizofreni hastalıkları da aynıdır " denildi. 

Bu benzerleştirme yakıştırması ne derece mantıklı diye sordum vicdanıma. Aldığım cevap şu: Eli kolu bağlı ölüme mahkum edilmiş bir kşiyi arkadan hançerlemektir bu. Kürtler ister kendilerinden olsun ister düşmanı olsun düşmüş bir insanın üzerine bu ağırlıkta çullanmazlar. Çünkü onların yaratılış felsefesine aykırı. Hatta ölen bir kişinin de arkasından sövüp saymazlar. Sözkonusu Abdullah Öcalan olunca durum biraz farklı galiba. 

Gelelim aynı sitenin ileri sürdüğü korkunç iddiaya: "Öcalan Kürt gençleri İsrail'e karşı Filistin Cephesi'ne gönderiyordu. Kürt gençleri İsrail'le savaşırken Öcalan kişi başına 1500 dolar alıyordu, kirli ilişkiler içinde bulunduğu istihbarat örgütleri de kendisini Bulgaristan'a, tatile, gönderiyordu. Onun paralı asker tutan Kaddafi'den ne farkı var?" 

Bu sorunun muhatabı kuşkusuz PKK'liler olmalı. Ama tarafsız bir yazar olarak şunu söyleyebilirim: Benim bildiğim 42 yıllık diktatör Kaddafi, Afrika'nın aç ipsiz sapsız cellatlarını paralı olarak tutuyor ve bu cellatları demokrası için isyanda durmuş kendi halkı üzerine saldırttıyor. 

ŞEMSETTİN MURAT 

 
Toplam blog
: 155
: 1573
Kayıt tarihi
: 20.09.08
 
 

Diyarbakır doğumluyum. Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü mezunuyum. Hazro TÖB-DER Şubesi başkanlığını y..