Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Haziran '14

 
Kategori
Deneme
 

Abuk subuk laflar “Ayağını yorganına göre uzat” Ayağımız uzun yorgan kısaysa ayağımızı kesecek miyiz

Abuk subuk laflar “Ayağını yorganına göre uzat” Ayağımız uzun yorgan kısaysa ayağımızı kesecek miyiz
 

Gerçekten zor durumdaysanız geçerli bir söz; bazen daha azla yetinmeniz, idare etmeniz gerekebilir. Ama elbette belli bir süre.

Bu tür sözler hayatı kısıtlar. Bu söze değer veren kişinin yorganı hep kısadır ve ayakları yorganın dışında kalır. Çünkü ona ayağını yorganına göre uzatmak öğretilmiştir, ayağına göre yorgan yapmak değil.

Ama işte hayat arenasında atların uçar gibi koşmaları gerekir. Bırakın yeterliği hayalleri zorlayan vizyonlarımız olmak zorunda. Adam Mars’a uzay aracı yolluyor sen ise yırtık bir yorganla ayaklarım dışarıda kalmasın diye debelenip duruyorsun.

Bu tür sözler insanlarımızın girişim azmini kırıyor. Hani zararlı içerik diye internette bazı programları yasaklıyorlar ya işte böyle sözler de zararlı içerik diye yasaklanmalı.

Tabii bu söz yine de bazı insanlarımız için geçerli olabilir. Zor duruma düşmemek için örneğin asgari ücretli ayağını yorganına göre uzatmalıdır. Ancak elbette ömrü billâh değil. Asgari ücretle yaşamak arızi ve kabul edilemez bir durumdur. Bu kişiler bu durumdan kurtulmaya çalışmalı ve biz de onlara yardım etmeliyiz.

Belki abartılı olacak ama Türkiye gibi ülkelerin fazla gelişememesi bir ölçüde eski anlayışlardan kurtulamamış olmalarına bağlıdır.

Ve bugün maalesef eleştirdiğimiz bu ve benzeri sözleri Türkiye halkının yarıdan çoğu hala doğru bulmakta.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..