Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ocak '08

 
Kategori
Dünya
 

Acaba Bush deli mi?

Acaba Bush deli mi?
 

Bush deli mi?


Bush’u izleyenler onun stresle nasıl mücadele ettiğini merak ediyorlar!

“İlk defa, onu daha önce görmediğim kadar yorgun görünüyordu. O hiçbir zaman ne toplum önünde nede özelinde kendisiyle yüzleşmemiştir. Dolayısı ile onu izleyenler, Irak konusunda “Irak’ta zafer muhtemeldir” sözlerinin gerçek düşünceleri olup olmadığını merak ediyor”
Bu sözler Bush’un en yakınındaki arkadaşlarından biri olduğunu iddia eden Amerikalı bir gazetecinin; Aralık 24 2006’da Washington’da, Bush’un iktidara gelişinin yıldönümünde yaptığı konuşmanın ertesinde Bush’un o anki ruhsal durumunu yorumlayan sözleridir. Ve ekliyor aynı gazeteci “O hiçbir zaman ne halk önünde, ne de özelde bu şekilde bir zorlamaya maruz kalmadı”

Bu sözlerden savaş karşıtı toplumsal baskının Amerika da ne denli yoğun olduğunu anlayabiliriz.

Bay Bush o gün ki konuşmasından kısa bir süre önce; People Magazine adlı bir derginin muhabirinin “Rahat uyuyabiliyor musunuz?” şeklinde ki bir sorusuna ise “İnsanların düşünebileceğinden çok daha rahat uyuyorum” demiş.

Bush, o dönemde, aynen eski Amerikan başkanlarından Lyndon. B. Johnson’un Vietnam Öncesi söylediği gibi
“Ben öldükten sonra beni yargılayın” şeklinde sözler de söylemiş.
Babasının sekreterinin bile Irak’taki durumu “mezar ve mahvolma” şeklinde yorumladığı bir ortamda, nasıl oluyor da “Irak’ta ki zafer kaçınılmazdır” diyebiliyor.

First Lady Bush CBS Haber kanalı “Face the nation (Milletle Yüzleş)” adlı programda “Tabiidir ki onunla yaşamıyorsunuz, onun işine sahip değilsiniz ve 24 saat bütün bunları düşünmüyorsunuz” demiş.
Mr Bush stresini; hafta sonları dağ bisikleti sürüşleriyle, hafta içi geceleri ise futbol ve baseball izleyerek atıyormuş. Bayan Bush CBS Televizyonuna verdiği röportajda sözlerine bunları ekliyor.

24 saat kan ve bomba düşünen bir adamın nasıl bir ruh hali içinde olduğunu merak eden çok olmalı ki Bayan Bush bu şekilde sorulara maruz kalmış ve kocasını bu şekilde savunma gereği duymuş.

Beyaz sarayda, meşhur oval ofis dışında, birde Roosevelt Room (Roosevelt odası) var. Bush’un orada İsrailli Eğitim gönüllüleri ile yaptığı bir toplantıda bulunan; University of Judaism(Yahudi Üniversitesi) Los Angeles başkanı Robert Wxeler ise toplantı sonrasında Bush’un ruh halini şu sözlerle açıklıyor.
“Tarihin ağırlığını omuzlarında en ağır şekilde hisseden ama yanlış bir iş yaptığının farkında olmayan bir adam izlenimi aldım. Bush; Lyndon B Johnson(eski Amerikan Başkanı) gibi Vietnam savaşı öncesi halkın tavrını görmemezlikten mi geldi yoksa gerçekten tarihin onu haklı çıkaracağını mı düşündü? Yoksa gecenin köründe ayık gibi yalan mı söylüyordu? (Bir Amerikan deyimidir)”
Roosevelt odasındaki toplantıya katılan Wxeler’in sözleri Bush’un ne denli karmaşık duygular içinde olduğunu gayet iyi açıklıyor.
Üniversite başkanı, Wxeler; Bush’un ruhsal durumunu, Vietnam savaşı öncesi, “bütün ahali savaş kötüye gidiyor derken; Başkan Lyndon Johnson’ın “savaş iyi gidiyor, Vietnam da başarılıyız” dediği günlerdeki durumuna benzetiyor.

Bu yorumların üzerinden tam bir yıl geçmiş olmasına rağmen Bush’un politikalarında bir değişikliğin olmaması, ABD’nin Vietnam da yaşadığı hüsranın bir benzerinin bugünde Irak’ta yaşandığının ve yaşanmaya uzun süre devam edeceğinin ispatı gibi.

Ne dersiniz acaba Bush deli mi?

 
Toplam blog
: 85
: 540
Kayıt tarihi
: 29.12.07
 
 

İlk, orta ve lise öğrenimimi Karabük TED Kolejinde tamamladıktan sonra İngiliz Dil Bilimi okumak ..