Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ocak '08

 
Kategori
Güncel
 

Belçika’da akrabalarım varmış bana ne!

Belçika’da akrabalarım varmış bana ne!
 

polemik


Gaziantep Üniversitesi profesörlerinden Dr. Ahmet Arslan’ın, Belçika’nın Genk kenti çevresinde Türk asıllı insanların yaşadığını iddia etmesi traji-komik bir durumdur. Hele ki; o insanların Oğuz boyundan geldiğini Belçika bayrağındaki 2 kartal başına dayandırarak ispatlamaya çalışması “bu iddialara kargalar bile güler” dedirtecek cinsten.

Bence, Profesörün neden böyle bir araştırma yapma gereği duyduğunu, eğer bu araştırma bilimsel açıdan gerekli ise de, ortaya çıkan sonucu bilimsel çevrelerde tartışmak yerine gündeme ne maksatla taşıdığını anlamak gerekir.

Tabii ki ben işin bilimsel boyutunu eleştirme hakkını kendimde görmüyorum çünkü iddiaları ortaya atan bir profesör. Ancak, bu araştırmanın sonuçlarının sadece bilimsel çevrelerde tartışılması gerekirken medya ile paylaşılması aklıma “Acaba bu işte bir gündeme gelme, popüler olma çabası var mı?” sorusunu getirdi. Bu iddiaların bilimsel doğruluğu tam olarak kesinleşmemiş. En azından, bu iddiaların doğruluğunu savunan bilim adamı kadar, yanlış olduğunu iddia edenler de var. Hal böyleyken tam da etnik ayrımcılık üzerinden politika yapmanın moda olduğu şu günlerde böyle bir tartışmayı gündeme getirmenin kimseye faydası yoktur.

İşin bir başka boyutu ise profesörün ünvanı ve çalışma alanına dikkat edilince göze çarpıyor. Sayın Arslan Tıbbi Biyoloji Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı, yani tıbbi çalışmalarda kullanılması muhtemel verileri araştırması ve bu bilgileri tıbbın hizmetine sunması gereken bir ana bilim dalının başında. Bu denli önemli görevler yapması gereken bir alanın başkanının insanlığa hiçbir faydası olmayacak çalışmalarla vakit öldürmesi gerçekten düşündürücü.

Bilim adamlarının görevi insan yaşamına faydalı olacak çalışmalar yapmak mı, yoksa sonuçları çeşitli spekülasyonlar yaratmaya açık olan araştırmalarla gündeme gelmeye çalışmak mıdır? Yorumu saygıdeğer Türk halkına bırakıyorum(Belçika’dakiler hariç)!

 
Toplam blog
: 85
: 540
Kayıt tarihi
: 29.12.07
 
 

İlk, orta ve lise öğrenimimi Karabük TED Kolejinde tamamladıktan sonra İngiliz Dil Bilimi okumak ..