Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Nisan '10

 
Kategori
Güncel
 

Açıklanan Ocak ayı işsizlik rakamları artış yönünde...

Açıklanan Ocak ayı işsizlik rakamları artış yönünde...
 

Ne olacak bu ülkenin hali?

Ülkenin tüm kurumları yandaşlaştırıldı derken, kurumun biri çıkıp, ipe sapa gelmez bir veri açıklayarak, iktidara arkadan kurşun atıyor!

Bildiğiniz gibi uzun zamandan beri ekonomiyi, işsizliği, üretimi bir kenara bırakıp, olmayan para ile tüketmeye devam ediyoruz.

Toplum olarak devletimize özenerek, borçla yaşıyoruz. Hiç kimse halinden şikâyet etmiyor. Onca okumuş genç işsizmiş, açlık sınırının altında milyonlarca insan yaşıyormuş, üretim artışı olmadan vergi artışları gerçekleşiyormuş, kredi kartı ve tüketici kredilerinin geriye dönüşünde büyük sorun yaşanıyormuş, üç kuruş emekli maaşı alan emeklilerimize sorulmadan yandaş derneklere üye yapılarak, merkezinden kesilen milyonlarca lira dernek hesabına aktarılıyormuş, ne çıkar?

Yeter ki biz “en ileri demokrasi”yi kuralım! Yeter ki biz “normalleşelim.” O zaman kişi başına düşen milli gelirimiz derhal 15 bin dolarlara çıkacak, üretimimiz otomatikman yüzde 50 artacak. Biz olası referandumda ülkeyi demokratikleştirecek, üretimi arttıracak, anayasa değişiklik paketindeki üç maddeye (HSYK üyeleri, Anayasa Mahkemesi üyelerinin seçimi ve Parti kapatmanın zorlaştırılması) yeter ki evet diyelim.

Zaten kriz bizi teğet geçmişti. O nedenle hala sapa sağlam(!) ayaklarımızın üstünde duruyoruz. İşsizlikmiş, açlıkmış, yolsuzlukmuş, yoksullukmuş, yasaklarmış, dokunulmazlıkmış bunların bir önemi var mı?!..

Cumhuriyetin kazanımlarını bir bir babalar gibi sattığımız için geriye kalan dereler ve bedava olan hava! Yakında onu da güle oynaya sattık mı ülkenin tüm sorunları kendiliğinden çözülür.

Evet, nerden nereye geldik. Konumuz devletin resmi kurumlarının iktidara arkadan attıkları kurşundu! İşte o kurşun:

Türkiye İstatistik Kurumu, bu yıl Ocak ayında işsizlik oranının yüzde 14, 5 olduğunu açıkladı.

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) Hane halkı İşgücü Araştırması, ''2010 Ocak Dönemi sonuçlarına (Aralık 2009, Ocak, Şubat 2010)'' göre, Türkiye genelinde işsiz sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre 59 bin kişi azalarak, 3 milyon 591 bin kişiye gerilemiş.

İşte bu verilere bakarak ekonomik krizin bittiğini müjdeleyenler, ıkına sıkıla bu rakamları ortaya çıkaran kurum için söylemediklerini bırakmıyorlar. Tabi bu zaman diliminde böyle bir rakamın açıklanması iktidarın işine pek gelmiyor.

Gerçi Başbakan talimat verip bu rakamları en kısa zamanda sıfıra(!) indirecek. İsterse TOBB söyleneni yapmasın. Değirmenin suyu hemen kesilir!

Bildiğiniz gibi 2009 yılı Ocak ayı işsizlik oranımız yüzde 15.5 idi. Tabi bu rakamlar resmiyette. Yoksa gerçek çok daha farklı! İşsizlik oranı, bu sebeple düşmüş görünüyor.

Geçen aylarda işsizlik rakamlarımız yüzde 13.5 kadar düşmemiş miydi? Aslında işsizlik rakamları üzerinde kirli bir senaryo oynanıyor! Şimdilerde biten ekonomik kriz(!)e rağmen işsizlik rakamlarını yüksek(!) gösterip, yarın referanduma gidildiğinde daha küçük göstererek, bizi zenginleştirecek(!) maddelerin kabul edilmesin mi sağlayacaklar?

Bu anayasa değişikliği de iyice sulandı mı ne?

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..