Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '20

 
Kategori
Siyaset
 

Açıklanan rakamlar doğru mu ?

Dünyayı kasıp kavuran Koronavirüs bizim ülkeyide  baya bir etkiledi. Ve hala etkilemeyi devam ediyor. Hergün haberleri takip eden vatandaşlarımız farkına vardı mı ? Bilemiyorum ancak uzmanlarımız birşeye dikkat çekiyorlar , açıklanan rakamlar doğruya yansıtmadığının kanısındalar. Bu bakış açısına göre değişir ama bende uzmanlar gibi düşünüyorum. 
Son günlerde bizim ülkede başta olmak üzere tüm Avrupa ve dünyada koronavirüs hasta sayısı , ölü sayılarınında müthiş bir yükselme var. Müthiş diyorum çünkü insanlar umursamayarak normal hayatlarına devam ediyorlarmış gibi yaşamaya devam ediyorlar. Bu da normal olarak sayı artışlarına etkiliyor. 
Birçok devletler sokağa çıkma yasası uyguluyor ben buna çözüm olarak görmüyorum. Siz insanları 3 – 5 gün yada sadece hafta sonları sokağa çıkma kısıtlaması ile çözüme kavuşturabileceğinize mi düşünüyorsunuz bence bu çözüm yolu değil. İnsanlar 3 – 5 gün evde kalıyor kalmasına ancak sokağa çıkma kısıtlaması olmadığı günler herkes iç içe ve yan yana olmayı devam ediyorlar , buda doğal olarak Koronavirüs hasta sayısı ve vaka sayısına artmasına sebep oluyor. Sonrada diyoruz ki ne zaman bitecek bu virüs , kimse kusura bakmasın insanlar bu kadar sorumsuzca davranmayı devam ederlerse sayıda artar , ölüm sayılarıda yükselmeye devam edecektir. 
 
Rakamların doğruluk payı yüzdesi ne kadar ? Bu soruyu herkes kendi içinde muhasebe yapması lazım. Bir ülke düşünün sağlıkçılardan kurulu bir kurum vaka sayısı , ölü sayısı tahmin yapıyor ve maalesef bu rakamlar ileriki aylarda devlet tarafından doğrulanıyor. Neden bu rakamlar ilk başta söylenmedi ? Tamam herşeyin mutlaka mantıklı bir açıklaması vardır ancak keşke önceden bu rakamlar tam ve doğru olarak açıklanmış olsaydı insanlar bu kadar sorumsuzca davranır mıydı ? Çoğu kesim kendini sorumlu hissederek daha dikkatli davranacağına düşünüyorum. Ancak bazı insanlarda yaşantılarında ödün vermeyerek normal standartlarında yaşayacaklarına eminim. İlk başlarda rakamlar 1 binlerde olduğundan dolayı vatandaşlarımız nasıl olsa vaka sayıları az normal hayatlarımızı devam edelim , düşüncesindeyken rakamlar bir anda 30.000 rakamlara çıkınca hakikaten durum vahim demeye başladılar. İşte önemli olan nokta şudur. Keşke ve vahim demeye başlamadan önce insanlarımız kendi önlemlerine alarak hayatlarını devam ettirmeye çalışsalardı işler bu noktaya gelmeyecekti. Herşeyi devletten bekliyoruz tamam bazı noktalarda devlet mutlaka destek yapmak zorunda ancak yine çoğu vazife bizlere yani vatandaşlarımıza düşüyor. Aslında herkesin  basitçe ve kolayca yapabileceği üç şart var bunlar ; 
 
               “Maske + Mesafe + Hijyen” 
 
Bu üç şartı hayatımıza doğruca uygularsak kısa sürede herkesin isteyeceği rahatlı ve huzurlu günlerimizi erişeceğimize eminim. Ama bu üç şartı sorgusuz sualsiz hayatımıza sokmalı hayatımıza devam etmeliyiz.
 
Vatandaşlarımız artık daha dikkatli ve mesafeli olmayı , maskesiz dışarıya çıkmamayı öğrenmelidir. Herkes kurallara riayet ederse ve dikkatli davranırsa yaşlı vatandaşlarımız , gençlerimizde bir rahata huzura erecektir. 
 
           Sevgi ve hürmetlerimi sunarım 
 
                   HÜSEYİN YURTDAŞ 
 
Toplam blog
: 13
: 115
Kayıt tarihi
: 11.01.18
 
 

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ MEZUNUYUM. ..